12-метров 100% електрически автобус бе тестван днес от община Пловдив,

...
12-метров 100% електрически автобус бе тестван днес от община Пловдив,
Коментари Харесай

Електробуси за 1 млн. лева  може да обслужват новите линии на градския транспорт в Пловдив

12-метров 100% електрически рейс бе тестван през днешния ден от община Пловдив, която планира да закупи 20 такива рейса. Транспортното средство се движи напълно на батерия, а предимстовото му е, че е тихо и не отделя никакви нездравословни излъчвания, разгласи зам.-кметът по превоз Тодор Чонов. 
Прочетете още
Екобусът може да бъде закупен посредством кандидатстване през Плана за възобновяване, като цената му е 900 000 лв. без Данък добавена стойност. Заедно с цялостното съоръжение на хранилище и зарядни станции за 20 рейса, поръчката би достигнала 40 млн. лв., съобщи зам.-кметът. 

 „ Този електробус е едно безусловно украшение, посредством него Пловдив може да има чист, екологичен превоз и чист въздух ”, съобщи Чонов.

Електробусите се планува да покрият новите градски линии по маршрут 103 и 104.

Представителят на компанията производител съобщи, че при оптимално условия батерията може да издържи 480 км пробег, като тя разрешава бързо зареждане.  Най-големият плюс е, че рейсът не отделя нездравословни излъчвания в околната среда.

Чонов добави, че пробегът, който рейсовете по въпросните две линии вършат дневно е към 300 км, т. е всяка вечер, когато рейсът се прибере в депото той ще може да се зареди за идващия ден.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР