12-класничка от Френската езикова гимназия в Пловдив спечели второ място

...
12-класничка от Френската езикова гимназия в Пловдив спечели второ място
Коментари Харесай

Ученичка от Пловдив спечели второ място в света в състезание по китайски език

12-класничка от Френската езикова гимназия в Пловдив завоюва второ място в света в влиятелното съревнование „ Китайски езиков мост ", в което участниците показват познанията си по притежаване на китайски език. Лора Тоскова и нейният съотборник Станислав Макреев от 18-то учебно заведение „ Уилям Гладстон " в София учат езика на Конфуций в профилирани паралелки. Лора се приготвя за надпреварата от 4 години и триумфът й е сбъдната фантазия.

Лора Токсова: Не го чаках в действителност, доста благодаря в действителност.
Лора мъчно съумя да овладее вълнението си от изненадващото посрещане, което ѝ бяха подготвили нейните съученици и да опише през какви стадии е минало надпреварата в град Кунмин, провинция Юннан.
Лора Токсова: Първият кръг, в който бяха всички тимове от целия свят - 99 страни мина в 3 дни като първия ден имаше въпроси, свързани с китайската просвета и език, втория ден беше тирада, а третия ден - осъществяване, обвързвано с китайската просвета.
Успехът на Лора е резултат от петгодишното ѝ образование в китайската паралелка, за която Френската гимназия разгласи банкет през 2014-та година. За да се класира в последния стадий на надпреварата Лора печели второ място на националното съревнование напролет. В началото на месец октомври тя и Станислав Макреев от София отпътуват за Китай за финалните кръгове от конкуренцията, които са под формата на ефирен риалити формат, който гледат милиони фенове.

Наградата на Лора е едногодишна цялостна стипендия в китайски университет. Обучението там ще ѝ помогне да усъвършенства езиковите си умения и да сбъдне фантазията си да стане дипломат на България в Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР