12 кг хероин на стойност 2 329 008 лв., скрит

...
12 кг хероин на стойност 2 329 008 лв., скрит
Коментари Харесай

Намериха 12 кг хероин в пожарогасители на „Капитан Андреево“

12 кг хероин на стойност 2 329 008 лева, прикрит в пожарогасители, са били открити при инспекция на товарен автомобил, влизащ от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

На 21 януари на граничния пункта дошъл влекач с полуремарке с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Нидерландия. Тирът управлявал турски водач. При щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, са били открити несъответствия в плътността на два пожарогасителя, които се намирали в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето. Във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на арестувания опиат е 12.030 кг.

На 22 януари с разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият 42-годишен турски жител е арестуван за период от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР