12 жертви на големия студ в Северна Америка. Температурите паднаха

...
12 жертви на големия студ в Северна Америка. Температурите паднаха
Коментари Харесай

Студът в САЩ взе 12 жертви

12 жертви на огромния мраз в Северна Америка. Температурите паднаха до минус 37 градуса, а при поривите напразно термометрите отчитаха минус 54.

В Чикаго тази заран беше регистрирана най-ниската температура в историята – минус 29 и половина по Целзий. Усещането беше като при минус 45.

``
реклама

През нощта мнозина чуха екот като земетресение. Но от различен вид – полярният земетръс се случва, когато водата в почвата замръзне бързо и докара до разбъркване на земните пластове.

В Минесота пожар в подстанция принуди управляващите да помолят хората да понижат отоплението в домовете си до 18 градуса най-малко до петък.

Студент от Университета в Айова е открит мъртъв и управляващите подозират, че времето е повода за гибелта му. В тези условия тялото замръзва безусловно за минути.

В Ню Йорк имаше злополука с повече от 20 автомобила, в това число камиони, за които има възбрана за придвижване в същото време.

В горните елементи на щата с изключение на арктическите температури имаше и снежна вихрушка, която направи шофирането невероятно.

В Пенсилвания – повече от 10 души са ранени при всеобща злополука с 26 автомобила. Най-лошото за североизточните щати следва през днешния ден. В доста градове учебните заведения не работят втори ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР