12 и 13-годишни деца са били приети в спешното отделение

...
12 и 13-годишни деца са били приети в спешното отделение
Коментари Харесай

Деца на 12 и 13 бяха приети в спешното, след като пушили весел чай

12 и 13-годишни деца са били признати в незабавното поделение на болничното заведение в Бургас, откакто пушили така наречен „ радостен чай”.

Към този миг всички те са изписани и положението им е устойчиво.

Децата от доста дребни, прекалено много схващат, без да са задоволително зрели да вършат зрели избори. Това съобщи пред Nova доктор Александър Канчелов, експерт по психиатрия и лекуване на зависимости.

Той заключи това във връзка въпрса по какъв начин дете на 12 години схваща, че може да си купи дрога.

"Едно 12-годишно дете е задоволително огромно, с цел да разполага с всевъзможни способи, даже посредством телефона си, да си поръча и да има достъп до какво ли не, в това число облици, които му основават илюзията, че това е нещо доста забавно, което безусловно би трябвало да опита ", изясни съществуването на тези случаи доктор Канчелов.

От болничното заведение в Бургас пък показаха, че сходни случаи на постъпили деца, използвали някакъв тип дрога зачестяват, а възрастовата граница понижава.

"Симптомите са извънредно рискови . Хората които са приготвили тези канабиноидни субстанции, смесени с химически такива, не познават съставките, не са експерти ", разясни доктор Светослав Тодоров от отделението по неврохирургия.

"Учестен сърдечен пулс, нараснало слюноотделяне, психомоторна възбуденост, неоправдана експанзия. Това са главните признаци при корист с сходно вещество”, изясни доктор Тодоров. Симптомите продължавали от няколко часа до едно денонощие.

"Данните сочат, че новите синтетични дроги са по-опасни от чистата марихуана”, добави още той.

"През последните години в цяла Европа се следи агресия на нови психоактивни вещества – така наречен дизайнерски опиати, които се създават елементарно даже в домашни условия, само че са с непредвидимо наличие и заплашват живота и психическото положение ефект”, предизвести доктор Канчелов.

Разбиха наркогрупа, наемала деца за дилъри против 20 лева

Опасна синтетична дрога замества марихуаната в България

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР