12-годишно момиче в Аржентина почина, след като е поело смъртоносна

...
12-годишно момиче в Аржентина почина, след като е поело смъртоносна
Коментари Харесай

Момиче на 12 години почина, след като яде мандарини с пестицид

12-годишно момиче в Аржентина умря, откакто е поело смъртоносна доза неразрешен пестицид, изяждайки третиран с него плод. Това стана ясно при следствие за възможното потребление на неразрешения химикал Furadan в плантации с мандарини.
Аутопсията на детето е открила, че гибелта е породена от токсичния артикул, откакто то е изяло една мандарина, идваща най-вероятно от ферма в североизточната част на страната, предава БГНЕС.
Инцидентът е станал на 9 септември. Момичето отивало на черква с друго дете, когато намерили на пътя мандарина и я изяли. Малко по-късно момичето се почувствало зле и умряло преди да бъде закарано до болничното заведение.
Другото дете също повръщало и се чувствало зле, само че погълнатото от него количество не било съдбовно, описа регионалният прокурор Освалдо Охеда. Разпитани били работещите в близки плантации, само че не са били открити нарушавания. Според една от хипотезите, по които работят проверяващите, мандарината е паднала от минаващ камион.
Припомня се, че същото химическо вещество е предизвикало гибелта на 200 кучета в село в североизточната част на страната през юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР