12-годишно момиче провеси няколко месечно бебе от 8-мия етаж на

...
12-годишно момиче провеси няколко месечно бебе от 8-мия етаж на
Коментари Харесай

Потресени съседи разказаха що за птици са тийнейджърките, провесили бебе от 8-ия етаж на блок в София

12-годишно момиче провеси няколко месечно бебе от 8-мия етаж на блок 11 в столичния квартал " Разсадника-Коньовица " преди ден. Бебето е момиченце на 1 година и 3 месеца, а 12-годишната му кака е негова братовчедка, която гостувала на по-голямата му сестричка, написа " Телеграф ", представен от Блиц.

Комшия от отсрещния 12-и блок, виждайки обстановката, сграбчва смарт телефона и снима клипче, което качва в интернет. Информацията бързо се популяризира из обществените мрежи, а от прокуратурата неотложно се сезират. На клипчето се вижда по какъв начин две тийнейджърки излизат на балкона на 8-мия етаж в жилището си. Едната държи бебе, което провесва през перваза.

Невръстното рита с крачета и стъпва на перваз от дограмата на съседите от долния етаж. След това каката го изтегля с ръце на горе, още веднъж го гушва и двете девойки, смеейки се се прибират във вътрешността в жилището.

Възрастна съседка от седмия етаж разкри, че фамилията е от ромски генезис.

" Добри хора. Не вършат проблеми във входа. Майката мисля, че работи в Чистота, а момичето е към този момент госпожица. Имат и бебенце. ", изясни дамата.

Друг пенсионер от входа разяснява, че се е шокирал, когато клипът се завъртял в утринния блок на малките екрани. " Не можех да допускам на очите си, че това е нашия блок. Това са децата на семейство Иванови. Не им помня имената. Аз нямам фейсбук. Те несъмнено за там са снимали нещо ", допусна дядото. След като от Софийска районна прокуратура през вчерашния ден се самосезираха, адресът е издирен от чиновниците на Трето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Подаден е сигнал към ДАЗД.

Родителите са издирени и отведени за разпит в полицията, който продължи повече от 5 часа през вчерашния ден. " Образувана е кореспонденция по случая и е постановено осъществяването на незабавна инспекция на Агенция за протекция на детето. Ще се проучват данните и в случай че има учредения ще се образува досъдебно произвеждане. Засега такива данни нямаме ", обясниха от държавното обвиняване.

Социални служащи от " Закрила на детето " ще посетят жилището. Ако се окаже, че родителите не поставят грижи за децата, ще им бъдат отнети родителските права.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР