12-годишно момиче предяви граждански иск за 150 000 лева срещу

...
12-годишно момиче предяви граждански иск за 150 000 лева срещу
Коментари Харесай

Жена се самоуби, след като не издържа на системния тормоз на съпруга си

12-годишно момиче предяви цивилен иск за 150 000 лв. против татко си Атанас Стоянов, поради който майка й се самоубила. Делото против мъжа, който малтретирал физически и душевен по изключително нечовечен метод брачната половинка си Стоянка в продължение на години, се гледа от Пловдивския областен съд през вчерашния ден.

Семейството живяло в две пловдивски села - Дълго поле и Ръжево Конаре. Според обвинителния акт, от 2014 година до май 2017 година Атанас Стоянов, който се занимава с фермерство, редовно пребивал жена си, довеждайки я до цялостно обезсърчение. Стоянка направила два опита за самоубийство с хапчета и препарат за растителна отбрана, само че съумели да я спасят.

На 13 май 2017 година тялото на дамата било открито в околност край Ръжево Конаре. Срещу Стоянов е повдигнато обвиняване за грубо отношение към брачната му партньорка. Действията на мъжа са били поредни и с директен предумисъл да я подтикне към съдбовното решение, твърди прокуратурата.

Атанас Стоянов се яви в съда с двама бранители и настоя процесът да се гледа при закрити порти, с цел да не стават обществено притежание детайлности от интимния му живот, заяви " 24 часа ". Мъжът бе съпроводен и от по-голямата си щерка Милена.

Адвокатката на по-малката му щерка Поля - Теменужка Кривчева, която е назначена за нейн необикновен представител, пък внесе цивилен иск за 150 000 лв.. Самото момиченце не участва в правосъдната зала.

По гледище на юристите на обвинения делото бе върнато на прокуратурата за четвърти път, откакто се откри, че са позволени процесуални нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР