12-годишно момиче от монтанския квартал “Кошарник” опитало да се самоубие,

...
12-годишно момиче от монтанския квартал “Кошарник” опитало да се самоубие,
Коментари Харесай

Драма! 12-годишно момиче се нагълта с лекарства, искали да я продадат на двойно по-възрастен ром

12-годишно момиче от монтанския квартал “Кошарник” пробвало да се самоубие, като се натровило с медикаменти.
Петокласничката Клара години наред живее без наставнически надзор. Бащата е незнаен, а майката е на гурбет в Италия и в никакъв случай не се е прибирала да си види децата. Според съседите сутеньорите не я пускали. Братът на Клара е в пандиза за обири. Бабата умряла и в този момент я отглежда дядото.
Временно момичето било настанено в дом за деца от фамилен вид, само че ѝ било мъчително и два пъти бягала у дома. Сега обаче желае да напусне махалата и да заживее с другите деца, тъй като там се усеща предпазена. Социалните умуват над проблема. По-рано решили, че най-добре за детето е да бъде при непосредствен човек, и на дядото отпускат 600 лева месечно помощи за нея и братчето. Според педагози Клара има капацитет да учи, в случай че попадне в по-добра среда. Те са очевидци, че детето е в стрес и изпитва боязън. Сама споделяла с класната, че води полов живот, по-възрастни мъже се опитвали да се изгаврят с нея.
Учителите ѝ твърдят, че момичето е положително и работливо. Полага старания в усвояването на познания. При посещаване в махалата я заварили да чисти, също така готвела и поддържала семейството. Дори оказва помощ и на братовчедите си, които живеят в прилежаща къща и които назовава братя. Мечтае да има мобилен телефон като съучениците си. Дядо ѝ обаче желал да я продаде на 26-годишен ром от сelo Медковец, с цел да има кой да се грижи за нея.
Мнението на учителите на Клара е, че тя би трябвало да бъде настанена в приемно семейство, подготвени са да търсят подпомагане от правозащитни организации за детето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР