12-годишно момче поиска от съд в Нидерландия да получи разрешение

...
12-годишно момче поиска от съд в Нидерландия да получи разрешение
Коментари Харесай

Холандски съд разреши на 12-годишен ваксинация въпреки спор на родителите му

12-годишно момче изиска от съд в Нидерландия да получи позволение да се вкасинира против COVID-19 , с цел да може да посети баба си, която се бори с рак на белия дроб , съгласно документално правосъдно решение, оповестено в четвъртък, оповестява АП.

Момчето, чиято идентичност не е разкрита, " се опасява, че може да болести баба си и е уверено, че в случай че тя е инфектирана, това може да бъде животозастрашаващо ", се споделя в писменото решение на холандския съд.

Съдията, който прегледа случая по-рано тази седмица, даде на момчето позволение да си имунизира .

Деца на възраст 12-17 години могат да се имунизират в Холандия с утвърждение на родителите . Ако родителите не се съгласят, " тогава в последна сметка можете сами да решите да се ваксинирате ", споделя холандското държавно управление в известие до децата на своя уеб страница, в което се демонстрира правото им на имунизация.

12-годишният възпитаник в гимназия се обръща към съда, тъй като родителите му, които са разграничени, не съумяват да се спогодят по въпроса ; майка му му е дала позволение, само че татко му не му разрешава.

Съдията в Гронинген съобщи, че терзанията на бащата по отношение на краткосрочните странични резултати са " разбираеми ", само че добави, че цитираните от него странични резултати са доста редки и лечими и са взети под внимание от холандските здравни управляващи , когато са одобрили COVID-19 ваксини за деца .

Съдията сподели, че терзанията на бащата по отношение на дълготрайните странични резултати " нямат фактическа основа ".

Адвокатите на родителите не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.

Адвокатът на майката Бени Веринк сподели пред холандската телевизия RTV Noord, че казусът е първият, в който фамилен спор за имунизацията приключва в съда .
 Вярвате, че документи и имунизация нарушават правата ви - съдилищата в Европа не мислят по този начин
Вярвате, че документи и имунизация нарушават правата ви - съдилищата в Европа не мислят по този начин

От правна позиция за правата на индивида, даже наложителна имунизация може да се оправдае, в случай че са изчерпани всички способи, посредством които може да се реализира същата цел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР