12-годишно момче почина от грип само два дни, след като

...
12-годишно момче почина от грип само два дни, след като
Коментари Харесай

12-годишно дете имаше леки симптоми на настинка, но два дни по-късно почина

12-годишно момче умря от грип единствено два дни, откакто беше диагностицирано с леки признаци на простуда. Дилън Уиник и родителите му мислели, че болестта е леко, оповестява " Дейли Мейл ".

Два дни по-късно обаче сина си отишъл от този свят.

Дилън е първият случай на гибел поради грип в Западен Палм Бийч, Флорида тази година и едно от 30-те деца, умряли от това в последните няколко месеца.

Момчето не е било имунизирано тази година, като към момента не се знае какви тъкмо са били аргументите довели до гибелта му. Ваксините са 34 % ефикасни при предотвратяването на най-разпространения вариант H3N2, наименуван " австралийски грип ", от който през 2014 година починаха доста хора в Съединени американски щати.

Здравните организации в страната приканват повече хора да се имунизират, с цел да имат по-голяма отбрана от новите варианти - вирусите H1N1 и B.

Ученикът не е имал съществени признаци на грип, които да са създавали заплаха за причиняването на гибел, а аутопсията ще удостовери точната причина.Фейсбук страницата GoFundMe ще помогне на фамилията да заплати за разноските си за заравяне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР