12-годишно момче от Русе призна в социалните мрежи, че е

...
12-годишно момче от Русе призна в социалните мрежи, че е
Коментари Харесай

12-годишно момче се извини за надраскан паметник в Русе и го почисти сам

12-годишно момче от Русе призна в обществените мрежи, че е рисувало върху един от паметниците в града. Александър Драев се извини и даже поправи грешката си, като почисти монумента самичък.

Русе

12-годишният Александър Драев рисува от дребен. За да покаже гения си, дружно с другари, изписват артистичните си псевдоними върху Братската могила в центъра на града.
Александър Драев: То е нещо като изкуство. Не надрасквам единствено аз и тогава не знаех, че не би трябвало да се рисува по монументи.
Алекс споделя, че по-късно осъзнал грешката си и откровено съжалява за стореното. Нещо повече - намира храброст да се извини обществено в обществените мрежи и самичък заличава своята неточност.
Александър Драев: То се чисти с туба ацетон и памук. Нищо не ми костваше. Веднага като разбрах, че не е вярно, отидох и го почистих.Зорница Бойчева, майка на Александър Драев: Зарадвах се, че е осъзнал незабавно грешката си и че я е поправил без даже да му споделям аз.Деян Стайков, преподавател на Александър Драев: В последна сметка, признаването, осъзнаването на тази демонстрация и по-късно, несъмнено, почистването на паметниците за мен приказва единствено едно - че ще стане човек.
Подобни надписи и рисунки в Русе са съвсем на всяка крачка, което още веднъж повдигна въпроса за обособяването на особено място за този тип творчество. Вместо това през последната година община Русе е похарчила над 4 хиляди лева за заличаването на графити по монументи и публични здания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР