12-годишно дете загина снощи, след като беше блъснато от лек

...
12-годишно дете загина снощи, след като беше блъснато от лек
Коментари Харесай

31-годишният шофьор, блъснал и убил дете на пътя в Лясковец, е учител по физкултура

12-годишно дете почина нощес, откакто беше блъснато от лек автомобил в централната част на град Лясковец. То е карало велосипеда си по пътното платно, заяви БНР, като се базира на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Инцидентът е станал към 18:30 часа на оживено, само че неосветено място.

Изпратено е до магазина от майка си.

Автомобилът, предизвикал случая е каран от 31-годишния Петър Димитров от Горна Оряховица, който е инструктор по фитнес и преподавател по физкултура. Той е с шофьорска брошура от два месеца, оповестяват пред БНР източници от следствието.

Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Задържан е за 24 часа.

След случая Лясковец настръхна, заяви кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова.

Недоволството е освен против лидера, само че и против управата, която не взима ограничения за осветеността и сигурността на улиците.

„ Изказвам съболезнования на околните. Изключително тежък случай. Прокуратурата подхваща всички вероятни дейности замаксимално, цялостно, обективно, всестранно изясняване на случая. Назначени са авто-техническа и съдебно-медицинскаекспертиза, които ще открият какви са аргументите за настъпилото произшествието. Пробите за алкохол и опиати на лидера саотрицателни. Той е арестуван в районно управление (на МВР) Горна Оряховица “, съобщи Даниела Хаританова от Окръжна прокуратура – Велико Търново за bTV.

Катастрофата е станала след пешеходна пътека. До преди удара спирачен път няма, той е регистриран едвам след конфликта на автомобила с велосипеда, пишеvarna24.bg.

Общинският консултант в Лясковец Тодор Тодоров съобщи, че е работил неведнъж в посока да бъдат усъвършенствани градските условия. „ Аз съм ръководител на комисия по бюджет и финанси. От 2019 година сме предложили да се обезпечат средства за замяна на уличното осветяване, за осветление на пешеходни пътеки и за създаване на повдигнати пешеходни пътеки за точно предварителна защита на сигурността на придвижване. Това не беше направено и по тази причина тази година за бюджет 2022 ние по наша самодейност заложихме 20 000 лв. за 5 пешеходни повдигнати пътеки “. По думите му кметицата на Лясковец сподели, че нямало по какъв начин да ги извърши. „ Има тотално безхаберие от едно длъжностно лице, и аз ще направя всичко, с цел да му се потърси отговорност “, сподели Тодоров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР