12-годишният тигър Путин е починал след сърдечен пристъп, получен по

...
12-годишният тигър Путин е починал след сърдечен пристъп, получен по
Коментари Харесай

Почина тигърът Путин

12-годишният тигър Путин е умрял след сърдечен припадък, получен по време на планова здравна процедура, оповестиха от зоопарка в Минесота, Съединени американски щати.

Тигърът е умрял от сърдечна непълнота, макар напъните на ветеринарите, зоотехниците и личния състав на зоопарка.

Зоологическата градина добави в изказването си, че чиновниците се грижат за тигри от повече от четири десетилетия, като през това време в пространствата са родени 44 тигъра.

„ Днес е необикновено тежък ден за всички нас в зоологическата градина в Минесота и ще скърбим много време “, сподели шефът на зоопарка Джон Фроули.

Путин живял в зоологическата градина в Минесота от 2015 година и бил подложен на „ предпазен здравен обзор, който включва събиране на проби за подкрепяне на напъните за размножаване “, свързани с ограничения, подпомагащи оцеляването на типа амурски тигър, който съгласно зоопарка е „ световно заплашен “.

От зоопарка настояват, че има към 103 амурски тигъра в зоологически градини в Северна Америка, упълномощени от Асоциацията на зоологическите градини и аквариуми (AZA). Смята се, че в дивата природа живеят по-малко от 500 амурски тигъра.

Путин е получил името си след раждането си през 2009 година в Чехия.

„ Неговото генетично значимо завещание живее, защото той е основал голям брой дребни, в това число едно, родено през 2017 година в зоопарка в Минесота “, споделиха от зоологическата градина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР