12-годишният син на британската терористка от Ислямска държава Сали Джоунс,

...
12-годишният син на британската терористка от Ислямска държава Сали Джоунс,
Коментари Харесай

Британски медии разпространиха страховита новина за сина на Бялата вдовица от "Ислямска държава"

12-годишният наследник на английската терористка от „ Ислямска страна ” Сали Джоунс, известна с прозвището Бялата вдовица, починала при авиоудар в Сирия през юни тази година, е жив и здрав. По-рано се смяташе, че момчето е починало дружно с майка си по време на спецоперацията на американските военновъздушни сили край сирийско-иракската граница. По данни на Telegraph, по време на офанзивата детето е било на 60-ина километра от майка си.



По информация на „ Дейли мейл” 12-годишното момче се намира в подготвителен лагер на терористите покрай сирийското село Ал Шааф.



Сали Джоунс се причисли към редиците на „ Ислямска държава” през 2013 година и взе участие в няколко кървави атентата. Бившата пънк музикантка, родена в Кент, избяга преди 4 години със брачна половинка си джихадист, сина им и друго нейно дете в Сирия, като се трансформира в най-издирваната жена терористка в света.





Джихадистът, за който бе омъжена, бе премахнат преди две години и Бялата вдовица даде обещание да отмъсти за гибелта му и да стане първата британка камикадзе. Синът й е взел участие в няколко изтезания.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР