12 години затвор получи Емил Първанов - Ембака за убийството

...
12 години затвор получи Емил Първанов - Ембака за убийството
Коментари Харесай

12 г. затвор за Ембака, убил работник на АМ Струма

12 години затвор получи Емил Първанов - Ембака за убийството на служащ на градежа на Автомагистрала " Струма ". Ембака би трябвало да излежи наказването си при първичен непоколебим режим.

Припомняме, Емил Първанов, по прякор Ембака, умъртви с удар Николай Чивиев, служител-координатор при градежа на автомагистрала " Струма ". Инцидентът стана на 26 юни 2015 година по обяд. След убийството Ембака се укри от органите на реда и в продължение на месеци беше неоткриваем. След това той се съобщи на правораздаването .

Съдът постанови, че Ембака би трябвало да заплати и обезщетение на наследниците на убития в размер на 340 000 лв..

Прокуратурата изиска 20 години отнемане от независимост за обвинения, а отбраната на обвинения изиска обвиняването да бъде преквалифицирано от ликвидиране в причиняване на тежка телесна щета при неизбежна защита.

Припомняме, че Емил Първанов се укрива месеци наред от правораздаването и органите на реда. След като се съобщи на управляващите, около името му не стопираха свадите обаче.

Обвинителният акт е импортиран в къси периоди от прокуратурата, едвам откакто избухна скандал, че прокурорът по делото Георги Качорев бездейства .

Заради липса на придвижване по обвиняването Емил Първанов можеше да излезе от ареста , само че прокуратурата екстрено го упрекна за още едно действие . В последна сметка обаче Апелативният съд пусна Ембака на независимост против " подписка ".

Срещу самия прокурор Качорев пък по предложение на основния прокурор Сотир Цацаров стартира инспекция, която откри редица нарушавания, и процедура за дисциплинарно наказване. Само пред два дни се оказа обаче, че прокурор Георги Качорев е подал оставката си , изпреварвайки с часове предлагането на Цацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР