12 години затвор получи днес от съда в Пловдив Гергана

...
12 години затвор получи днес от съда в Пловдив Гергана
Коментари Харесай

12 години затвор за Гергана, която задуши бебето си

12 години затвор получи през днешния ден от съда в Пловдив Гергана Благоева от град Стамболийски. 18-годишната майка е приета за отговорна в убийството на 2-годишната си дъщеричка Анка, осъществено по изключително непосилен метод.

Днес Гергана се призна за отговорна, сподели, че съжалява за нечовешката си постъпка и изиска кратко правосъдно разследване. Заради това дадената присъда от 18 година се редуцира с една трета и стана 12 години.

Прокурорът по делото настоя за 20 години затвор, по-късно разяснява, че няма да апелира, само че изрази опасения, че след 6 години Гергана ще бъде пусната на независимост поради положително държание. В залата беше и Янко Симеонов, с който Благоева е живяла на фамилни начала. Той се яви като цивилен просител.

Гергана описа, че е имала мъчно детство, родителите й доста дребна я дали на Янко. Той не е припознал нито умрялото момиченце, нито по-малкото им дете. По предпочитание на майката 1-годишното мъниче е обещано за развъждане в приемно семейство.

Гергана умъртви детето си през юли предходната година.Телцето на невръстното дете беше намерено в парка на града от инцидентен минувач. По-късно майката изясни, че дребната плачела и повръщала, за това и била напъхала чорап в устата, с цел да спре. Целият Стамболийски беше в шок. След една седмица майката беше задържана и оттогава не е излизала от килиите, написа bliz.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР