12 години затвор максимално – това е наказанието, което може

...
12 години затвор максимално – това е наказанието, което може
Коментари Харесай

В Галиче искат промяна на Наказателния кодекс заради убийството на Андреа

12 години затвор оптимално – това е наказването, което може да понесе 17-годишният Аксел за убийството на връстницата му Андреа. Причината – той е малолетен.
Заради нормативната уредба, на площада в Галиче тази заран има митинг. Хората желаят смяна в закона. " Законът не е основан заслужено – не може един палач, един изрод, да се съди като човек ", съобщи пред Нова телевизия бащата на Андреа. За него Аксел няма скрупули и не предстои на корекция – би трябвало да има доживотна присъда. Затова и в Галиче вършат подписка за смяна на Наказателния кодекс, само че виждат Алекс като невръстен, а не малолетен.
" Обичам  България, но личната ни страна ни гони ", добави почерненият татко. И дефинира Аксел като човек, който душевен не е добре, не учел от 1-ви – 2-ри клас. " Той си е роден подобен, ген е ", считат хората и са безапелационни, че нямало метод среда и учители да повлияят на гена.
Хората настояват и, че преди време Аксел е пребил с камъни различен човек на име Младен, който имал леки душевен отклонения. Аксел бил задържан по случая. " Този човек за какъв брой време е станал подобен – има семейство, има компания, без отговорност не става ", разяснява индивидът, намерил пребития Младен.
На въпрос дали е имало тъжби към виновни институции, че Аксел живее самичък с 12-годишния си брат, без родители или родственици, отговорът всеобщо беше негативен . " Институциите би трябвало да се самосезират ", беше всеобщият отговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР