12 години водата в Симеоновград е забранена за пиене. През

...
12 години водата в Симеоновград е забранена за пиене. През
Коментари Харесай

Кошмарна суша в Симоновград! 12 години водата не става за пиене, в най-голямата жега изобщо я няма

12 години водата в Симеоновград е неразрешена за пиянство. През последните дни обаче, даже няма вода в чешмите, съобщи Нова телевизия.

 „ При 40 градуса температура нямаме вода. Има дребни деца, възрастни хора, а водоноската е празна. Осигурена е една водоноска за целия град ”, разяснява жена от града.

Според хората, когато вода въпреки всичко има, то тя е черно-жълта и не е годна за пиянство. „ От името на предприемчив комитет изпратихме тъжба до всички държавни институции. След отговор от президентството сложиха водоноска. Тя е 1 200 литра и би трябвало да обслужва 6 000 души, което е невероятно ”, разяснява друга пострадала.

„ Наложи се да донесем водоноска поради качеството на водата. Установиха се отклонения по индикатор манган и се наложи да я донесем. Месеците юли и август са най-горещите, употребява се оптимално количество вода. Водоноската към този момент е празна, само че ще я напълним. Въпрос на организация е ”, сподели гл. инженер Никола Каракехайов.

По думите му в понеделник ще бъде разгласен режим на водата след заповед на кмета.

„ Говори се, че няма и задоволително вода в кладенците. Ако е по този начин – ще разглася режим на водата, само че наложително би трябвало да ме уведомят по кое време, какъв брой и какъв е дебитът и ще може ли да се зарежда градът. След това ще можем да създадем график, съгласно който водата да е оптимално заслужено разпределена ”, съобщи кметът на Община Симеоновград Милена Рангелова.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР