12 години Смолян е в застой. 12 години сме свидетели

...
12 години Смолян е в застой. 12 години сме свидетели
Коментари Харесай

Иван Френкев: БСП ще извадим Смолян от застоя и тежкия демографски срив, които ГЕРБ оставиха

„ 12 години Смолян е в застой. 12 години сме очевидци на това по какъв начин ГЕРБ се оправдават за тежкия демографски срив в региона, без да подхващат действителни дейности. Ние предлагаме различен път – път на вложения, на по-високи приходи, и най-много път, който основава опциите младежите да остават в Смолян. Срещите през последния месец демонстрираха, че у хората има сила и предпочитание за смяна ”. Това съобщи претендентът за кмет на Смолян от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Френкев в предаването „ Тази заран ” на БТВ. 
„ Българска социалистическа партия има лице в Смолян. Хората ни познават, знаят каква политика организираме в Общинския съвет - това, че отстояваме позициите си и обещаното пред тях. Показахме, че сме ярка съпротива на „ сглобката ”, която се образува и в Смолян, не предадохме гласоподавателите си и не се поддадохме на зависимости ”. Така Иван Френкев отговори на въпроса има ли заплаха левият избор в Смолян да бъде разрушен поради кандидатурите в ляво и добави: „ Българска социалистическа партия е партия с организация и правилник – партийните структури ме предложиха за претендент за кмет, общинската конференция и Народно събрание утвърдиха това тяхно решение, до момента в който Стефан Сабрутев избра различен път и друга партия ”. 
„ Най-тежкият проблем на Смолян е демографският срив. А демографският срив е в резултат на нерешаване на проблемите с инфраструктурата, с приходите и с качеството на живот – завещание, което ни остави 12-годишното ръководство на ГЕРБ ”, уточни Иван Френкев. 
Той бе безапелационен, че се желае сериозна работа и решения за инфраструктурата, тъй като регионът на Смолян е хубав планински регион, само че е сложен за поддържане. „ Имаме над 400 км пътна мрежа и 81 селища. В Община Смолян имаме села, безусловно забравени от бога. Но и от властта до момента. Срещу нуждата от поддържане стои непретенциозен общински бюджет, само че по-важното, съгласно мен – неприятно финансово ръководство и никакви действителни дейности по привличане на вложения и присъединяване в европейски стратегии ”, уточни Иван Френкев. 
„ Решение е дейната връзка с държавната власт за целево финансиране на обекти и действия в Смолян. Може да се реализира това – както към този момент споделих, просто на Смолян му трябват хора с гръбнак, които могат да бъдат дейни, упорити, да работят за града си, без да се поддават на зависимости ”, съобщи Иван Френкев. 
На второ място той уточни оптималното потребление на опциите на стратегиите за развиване на районите по Плана за възобновяване и резистентност. 
„ Моделът на финансово ръководство на Смолян би трябвало да се промени – нужно е по-добро ръководство на общинските финанси, тъй като до момента виждаме, че общественият раесурс не се изразходва транспарантно и в интерес на жителите ”, уточни Френкев и добави: „ Управлението на ГЕРБ към този момент 12 години влачи един систематичен недостиг, осъществяването в частта „ Местни хриходи ” е алегорично, не се работи интензивно за поддръжка от държавната власт, и надлежно – финансовата стратегия не се извършва. Хвалят се с уравновесен бюджет, а в действителност има неизпълнени обещания към хората ”, съобщи Иван Френкев. По думите му общината има благосъстоятелност, която не се употребява оптимално, тъй че да генерира доходи. 
„ Хората си потеглят от Смолян поради ниските приходи. В Общински съвет непрестанно споделяме на ръководещите, че би трябвало да се подкрепя локалния бизнес. По думите им това не било работа на общината. Да, общината не може директно да се намесва в стопанската система на района, само че може да основава изискванията ”, съобщи претендентът на " Българска социалистическа партия за България " и уточни решенията: „ Подпомагане на локалните производства, на бизнеса, който основава по-висока добавена стойност. За да се покачат приходите, да се запазят експертите и да се понижи темпа на обезлюдяване на Смолян ”. 
По думите му триумфите и резултатите от матурите демонстрират, че Смолян има умни младежи, които могат да бъдат подпомагани, тъй че да остават в общината.
Иван Френкев акцентира, че Българска социалистическа партия има ясни решения и за подкрепяне развиването на туризма, тъй че хубостта и славата на Родопите, на българските обичаи да не остане единствено на хартия, а да притегля туристи, да генерира доходи, които ще могат да вдигнат дребните красиви села в Смолянско. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР