„12 години сме част от ЕС-за това време България трябваше

...
„12 години сме част от ЕС-за това време България трябваше
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ще се преборим  с „Визия за България” и „Визия за Европа”

„ 12 години сме част от ЕС-за това време България трябваше да стане едно по-добро място за живеене, с почтени заплати и пенсии, тъй като в страната ни бяха налети над 30 милиарда евро. Въпреки това, ние сме най-бедните и онеправдани в Европейски Съюз. Затова представителите на левицата в новия Екологичен потенциал ще имаме доста работа”. Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева пред стотици поданици на гр. Варна.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще се бори за общоевропейска минимална работна заплата и пенсия, развиване на стопанската система, против младежката безработица, както и против демографската злополука, обхванала България.

„ Можем да преборим демографската рецесия с съответни ограничения, които единствено Българска социалистическа партия предлага, тъй като имаме „ Визия за България” и „ Визия за Европа”, които обсъдихме с хиляди българи”, сподели още Йончева.

Тя посочи, че всяко работещо семейство би трябвало да получава 6400 лева еднократна помощ за второ и трето дете, данъчни облекчения за всяко дете, а детските градини да бъдат безвъзмездни. Водачът на листата на левицата добави, че е нужна и промяна в просветителната система- всички учебни заведения да имат идентична материална база, един учебник по всеки предмет, а системата „ парите следват ученика” да бъде отстранена.

„ Всичко това е действително и елементарно постижимо и сме описали по какъв начин да бъде осъществено. То ще се случи откакто върнем парите, които изтичат от бюджета, назад към страната. Нужна ни е помощта на Европейски Съюз. Чрез неговите механизми, стратегии и бъдещата европейска прокуратура, както и посредством работещо законодателство у нас ще успеем да пресечем корупцията, да съживим стопанската система си и да влагаме в знаещите и можещи българи, както и в децата на България”, безапелационна бе Елена Йончева.

Тя сподели още, че на първо място би трябвало да сложим завършек на ръководството на шайката и на модела Борисов. „ Ще се преборим за всичко това, ще се преборим против престъпното иго, обхванало България, с №18 в бюлетината”, заключи Елена Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР