12 години ще лежи в затвора рецидивист, убил от бой

...
12 години ще лежи в затвора рецидивист, убил от бой
Коментари Харесай

Дадоха 12 години затвор на рецидивист, за убийство на баба в Дупница

12 години ще лежи в пандиза рецидивист, умъртвил от пердах пенсионерка точно на Нова година. Кюстендилският областен съд постанови присъдата за 40-годишния Иван М.- Ушко, по дело за обир с породена тежка телесна щета, от която е настъпила гибел. Делото бе гледано по съкратената процедура.
Трагедията се е разиграла към 1.30 часа на 31 декември 2017г., в дома на 74-годишната Т. Х. в Дупница. През лятото на същата година, Иван М. правил ремонт на покрива на къщата на пенсионерката. Още тогава видял, че в двора има меден котел и си го набелязал за кражба. В нощта на 31 декември, откакто се напил порядъчно, рецидивистът решил да открадне казана. Пристигнал в двора, само че не го разкрил, разрушил входната врата и влезнал в къщата. Възрастната жена била заспала на включен тв приемник, само че се събудила. Нападателят почнал да я постанова със мощни удари по главата и крещял: "Давай парите ". Откраднал 100 $, 25 лв., 2 телефона и 1 часовник. След като оставил старата жена в тежко положение, той взел такси и отпътувал за София. Жената съумяла да се обади в полицията и дала в детайли изложение на нападателя, който по-късно е хванат. Няколко часа след побоя й прилошало, закарана е в столична болница, с тежка черепно-мозъчна контузия и 2 хематома в главата. На 13 януари 2018 година дамата умряла.
Иван М. е осъждан неведнъж, с 24 влезнали в действие присъди главно за обири. По 23 от тях му е наложено наказване затвор, което е изтърпявал дейно. Присъдата може да се апелира или стачкува пред САС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР