12 души заминават на екзотичен остров, за да участват в

...
12 души заминават на екзотичен остров, за да участват в
Коментари Харесай

Победителят от Капките влиза в ново риалити

12 души отпътуват на другоземен остров, с цел да вземат участие в риалити, което дава обещание огромна премия от 1 млн. $. Всички желаят да завоюват трофея по разнообразни аргументи - някои поради парите, други поради славата или персоналната си идея. Но замисленото като занимателно и прелестно шоу стартира трагично с безразсъден случай и гибелта на един от участниците.

Това е началото на най-новия български аудиосериал „ Риалити “, който към този момент е наличен единствено в платформата Storytel. Негов създател е известният блогър, публицист и преводач Мария Пеева, позната виртуално като Мама Нинджа. Заплетеният сюжет оживява с гласа на артиста Владимир Михайлов, който самичък има опит и с присъединяване в риалити формати.

„ Това е история с поклон към „ Десет дребни негърчета “, само че и към Богомил Райнов, който обожавах да чета като дете. Тя обаче е сложена в модерния подтекст на риалити форматите, които превзеха публиката в целия свят ”, споделя авторката Мария Пеева – Мама Нинджа. „ Като преводач на филми и телевизионни сериали съм работила със стотици сюжети и използвах насъбрания опит и за построяването на сюжета на „ Риалити “. При аудиосериала обаче има и спомагателни провокации – слушателите не могат да видят героите, само че в случай че им разкажеш за тях задоволително добре, те могат да си ги показват ясно и даже да ги доизградят със своето въображение. Признавам, че в процеса съм употребила и разнообразни прототипи – някои от тях са известни персони, други са хора, които познавам от близко “, добавя тя.

След шоковото начало към героите в „ Риалити “ се причислява и обаятелен млад детектив, който е определен, с цел да замести починалия любимец и да способства за рейтинга. На този стадий нито уредниците, нито участниците обаче подозират, че след първия случай ще последват още и още. Но дали са произшествия, или на острова има убиец- човекоядец? Или може би обяснението е напълно друго? И дали този толкоз харизматичен детектив става за нещо друго от това да демонстрира мускули пред камерите? Отговорите слушателите ще получат чак най-после, тъй като по този начин е във всяко риалити шоу - сякаш знаеш какво ще стане и краят е предупреден, само че режисьорите постоянно съумяват да те изненадат.

„ Самата аз виждам риалити формати и постоянно се е случвало да виждам по какъв начин в границите на играта се изместват моралните и поведенчески граници. Затова постоянно съм се чудила какво ще се случи, в случай че някой премине оттатък последната. И дали публиката е изначално привлечена от тъмната страна на човешката природа и до каква степен това търсене се предизвиква в медиите и обществените мрежи “, разяснява още Мария Пеева.

„ За мен беше наслаждение да пресъздам тази история, която от самото начало бързаше пред мен, а аз трябваше да съм нащрек. Беше забавно и вълнуващо и ме държа до самия край ”, споделя артистът Владимир Михайлов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР