12 души са убити при стрелба на коледно парти в

...
12 души са убити при стрелба на коледно парти в
Коментари Харесай

12 младежи са убити при стрелба на коледно парти в Мексико

12 души са убити при пукотевица на коледно празненство в Мексико. Нападението е станало в хасиенда или ранчо, наето за празненства в град Салватиера, оповестява NDTV.

При стрелбата са ранени 10 души, които са откарани в болница.

Дни преди нападението Итън Кръмбли получава коледен подарък от татко си - полуавтоматичен револвер

Жертвите са младежи, които са взели участие в „ posadas “ – религиозни предпразнични събирания, на които се честват аспекти от историята на Коледа, заяви фондация Tierra Negra.

Човек, който е участвал на празненството, само че е помолил да остане неизвестен от съображения за сигурност, споделя пред Агенция Франс Прес, че към шестима души с дълги оръжия са влезнали в заведението и са почнали да обикалят измежду към 100 младежи, събрали се на събитието.

„ Разбрахме, че не са поканени, и когато ги попитахме кои са, започнаха да стрелят “, добавя той.

Извършителят е избягал с черен автомобил

Жители описват, че са чули изстрели и са видели ранени хора да тичат по улицата. Според локални медии нападението е осъществено призори. Кметът на града осъди случая и сподели, че оказва цялостно подпомагане на прокуратурата.

Гуанахуато тази година оглави класацията на щатите с най-вече убийства в Мексико - 3029 до момента, съгласно формалните данни. До огромна степен случаите на принуждение се дължат на наличието и активността на незаконни банди, в това число двойка враждуващи наркокартели.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР