12 души посещават украинския президент в тайното скривалище. С президента

...
12 души посещават украинския президент в тайното скривалище. С президента
Коментари Харесай

Ето кой е със Зеленски в тайния бункер от съветско време, издържащ на директен ядрен удар

12 души посещават украинския президент в тайното укритие. С президента във военния бункер работи дребен пул, който е гръбнакът на неговия екип. Според УНИАН той включва дипломати, военни специалисти и икономисти. Основните фигури са 12.

Володимир Зеленски е фокусиран върху решаването на проблеми в две съществени области: интернационална и отбранителна, съгласно пълномощията си по конституция. Той е зает и с по-голямата част от дипломатическата работа.

Разговаря с интернационалните водачи, намира се с сътрудниците на Украйна в Киев, поддържа връзка с публицисти.

Според ръководителя на кабинета му Андрий Ермак президентът организира 10 кръга от срещи на най-високо равнище дневно. А също по този начин всекидневно държи речи пред парламентите на света, НАТО, Европейски Съюз и други

" Всеки диалог или среща с водача трае най-малко 30 минути. Трябва да се подготвите за всяка среща, също лишава към час. И по този начин 10 пъти дневно ", цитира думите на Ермак " Украинска истина ".

Ръководителят на кабинета на президента Андрий Ермак работи с Белия дом и тези дни взе участие в диалозите с английския министър председател Борис Джонсън, който дойде в Киев, с цел да окаже поддръжка на Зеленски. " Постоянно поддържам връзка със съветника на господин Джонсън по сигурността Стивън Лавгроув и съветника по интернационалните въпроси Дейвид Куори, тази аудиенция не беше спонтанна ", споделя Ермак.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба, който също по този начин е и член на Съвета за национална защита и сигурност на Украйна, води интернационалните диалози. Кулеба е в Министерството на външните работи от 2003 година През 2013 година той подава оставка в символ на противоречие с мнението на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович и ръководи фондация за културна дипломация. Участва интензивно в митингите на Евромайдан през 2013Ц2014 година След това се връща в Министерство на външните работи като специфичен дипломат и развива стратегическите връзки. Той вкарва в работата на министерството понятията цифрова дипломация, стратегически връзки, културна и обществена дипломация.

Наскоро Кулеба прикани съдружниците от НАТО да оказват помощ на Киев с всички оръжия, от които се нуждае Украйна.

Заместник-ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Сибиха приготвя така наречен дипломатическа рамка и речи за договаряния и значими срещи за президента и изказващите се. На 9 април, след визитата на Борис Джонсън, той написа във " Facebook ": " Англия е водач в отбранителната поддръжка за Украйна. Лидер в антивоенната коалиция. Лидер в глобите против съветския агресор. "

Военният блок за Зеленски се съставлява от министъра на защитата Алексий Резников, заслужил правист на Украйна, от секретаря на Съвета за сигурност и защита Алексий Данилов, от главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и други военни командири, които дават отговор за защитата на страната, само че остават в загадка.

Зеленски се вижда с Генералния щаб, със Залужни, с Резников и службите на обособени срещи, тъй че в случай че стане нещо, да не са всички на едно място , написа " Украинска истина ".

Икономическото крило на екипа на президента включва на първо място премиера Денис Шмигал, който дава отговор за координацията и стабилизирането на стопанската система на страната.

Той е украински академик и обществено-политически деятел, някогашен началник на регионалната държавна администрация в Ивано-Франковск, вицепремиер на Украйна и някогашен министър на териториалното развиване. Работил е като шеф и управител на редица украински компании.

Групата на министъра на стопанската система Юлия Свириденко и заместник-ръководителят на кабинета на президента на Украйна Ростислав Шурма се занимават най-вече с генерирането на нови стопански хрумвания.

37-годишната Юлия Свириденко, първи вицепремиер и министър на стопанската система, е единствената жена в бункер а

Тя се занимава с привличане на интернационалните вложения още от студентските си години, когато съумява да сътвори украинско-китайската компания " Еко-Втор " и научава китайски, с цел да поддържа връзка с вложители. В края на март Свириденко оповести, че войната на Русия против Украйна е предизвикала на страната й вреди за 564,9 милиарда $ и сега търси нови източници на финансиране.

Екипът Тимошенко-Кубраков е зает с икономическа и филантропична активност.

Наричат двамата " министър председатели в сянка ”

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на кабинета на президента на Украйна, работи с районите и следи обстановката в страната.

През първите няколко дни на войната той не беше в Киев, само че по-късно се върна и последователно набра известност, в това число и в медиите. Олександър Кубраков дава отговор за логистиката за доставка на помощ и за бързото възобновяване на сериозната инфраструктура. През март министърът сподели, че множеството обекти може да се възстановят за година, най-сложните и най-големите комплекси - за две.

Председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук идва в бункер а понякога. Той координира работата на Народното събрание и кабинета на президента. Ръководството на Народното събрание е фокусирано както върху интернационалните връзки по парламентарна линия, по този начин и върху поддържането на вътрешно единение, с цел да може бързо да се одобряват закони.

Видеозаседания предшестват сесиите на украинската Рада

Всяка секта обезпечава представител за тези срещи, където се организират съвещания, утвърждения и други парламентарни процедури. Като цяло една намира се приготвя за 15 - 20 часа посредством видеовръзка, съгласно " Украинска истина ".

През февруари Руслан Стефанчук съобщи, че народен представител, който напусне Украйна, ще бъде считан за изменник.

" Това, което се взема решение сега, е освен бъдещето на Украйна, само че и какъв ще бъде животът в Европа. Глобалната сигурност зависи и от метода, по който светът ще реагира на тази експанзия. Колкото по-силна е реакцията на цивилизованите страни, толкоз по-бързо може да бъде възобновен мирът. " През април по негова покана ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев, с цел да изрази поддръжката на Европейски Съюз към украинския народ.

Съпругата на Зеленски и децата му не идват в бункер а

от съображения за сигурност. " Като всяка жена в Украйна се опасявам за брачна половинка си ", написа Олена Зеленска. " Всяка заран, преди да му се обадя, се апелирам всичко да е наред. Знам какъв брой е мощен и устойчив " - споделя тя пред ABC News. И добавя, че Володимир е оживял в " повече от 10 " опита за ликвидиране от началото на нашествието през февруари. " Той е в положение да устои на всичко, изключително когато пази хората и нещата, които обича. "

Източник: 

Снимка: Пресслужба на украинското президентство
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР