12 дни преди началото на дългоочаквания тенис турнир - Sofia

...
12 дни преди началото на дългоочаквания тенис турнир - Sofia
Коментари Харесай

Мартин Клижан - лошото ченге на корта

12 дни преди началото на дълго чакания тенис шампионат - Sofia Open 2018, уредниците на конкуренцията ни срещат с следващия участник. Днес на фокус е словашкият тенисист Мартин Клижан.
 Робин Хаасе - шахматистът на корта
Робин Хаасе - шахматистът на корта

Остават 13 дни до началото на Sofia Open 2019

За него това ще бъде четвърто присъединяване на Sofia Open. Той е едно от двете деца на Дарина (университетска преподавателка) и Милан (генерален управител на електрическа компания). Сестра му Наталия също се занимава с тенис, само че на любителско равнище. Роденият в Братислава през 1989 година Мартин реализира най-големите си триумфи като младеж, а върхът му е купата от " Ролан Гарос " през 2006-а. Следващото лято дебютира в АТР тура във Вашингтон, а едвам на 18 години бе извикан и в тима на Словакия за Купа " Дейвис ".

Трудните моменти в кариерата на Мартин са през 2012 и 2013 година, когато завоюва няколко Чалънджър шампионата, само че все пак изпадна от Топ 100 на света. През 2014-а обаче още веднъж е във вихъра си. В началото на май словакът завоюва шампионата в Мюнхен, откакто потегля от квалификациите. На финала той победи италианеца Фабио Фонини и се завърна измежду първите 100 в света. В момента Мартин е 38-и в ранглистата, като към този момент има зад тила си шест трофеи на сингъл и четири на двойки от календара на АТР.
 Ян-Ленард Щруф обожава Борусия (Дортмунд) и мечтае за пробив на
Ян-Ленард Щруф обожава Борусия (Дортмунд) и мечтае за пробив на " Ролан Гарос "

Тенисът и футболът нерядко вървят ръка за ръка

Извън корта Клижан е извънредно забавна персона. Признава, че като дете е желал да стане служител на реда.

" Още, когато бях на 6 години, пишех санкции на татко ми за погрешно паркиране. Сега може би се пробвам да бъда като неприятното ченге на корта ", споделя с усмивка Мартин.

По това време Клижан към този момент тренира тенис. Първият му досег с аристократичния спорт е още като тригодишен. За разлика от множеството тенисисти на неговата възраст, които са пленени от играта на Андре Агаси и Пийт Сампрас, идолите му на корта са Марат Сафин и Горан Иванишевич. Признава, че в свободното си време обича да играе компютърни игри, само че постоянно може да бъде забелязан на ледената пързалка със стик в ръка. " Ако не беше тенисът, щеше да е хокеят на лед ", прям е Клижан.
 Мариус Копил - полиглотът, който мечтае да оказва помощ на хората
Мариус Копил - полиглотът, който мечтае да оказва помощ на хората

Само 15 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 г

Мартин харесва и колоезденето, защото в фамилията му има олимпийски първенец. Братовчед му Радован Кауфман печели злато на паралолимпиадата в Сидни през 2000 г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР