12 дни преди изтичането на крайния срок, над 87 %

...
12 дни преди изтичането на крайния срок, над 87 %
Коментари Харесай

Над 87 % от дружествата и едноличните търговци, регистрирани в област Видин вече обявиха доходите си пред НАП

12 дни преди приключването на крайния период, над 87 % от компаниите, регистрирани в област Видин, са оповестили пред Национална агенция за приходите приходите си за 2019 година. Едноличните търговци, които заплащат патентен налог и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, които към този момент са подали заявления за приходите, надвишават 950.
От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за обявление и внасяне на налога върху приходите на Едноличен търговец и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане е 30 юни. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и година декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.
30 юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, налог върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и налог върху активността от опериране на кораби.
Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите за физически лица или дипломиран електронен автограф (КЕП).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР