12 детски градини и 13 училища в община Монтана са

...
12 детски градини и 13 училища в община Монтана са
Коментари Харесай

Златко Живков: Взели сме необходимите мерки, за да могат децата да се върнат в клас

12 детски градини и 13 учебни заведения в община Монтана са подготвени в първия образователен ден да посрещнат възпитаниците си, заяви кметът Златко Живков.
„ Всички институции, които имат отношение към учебните заведения и детските градини са в подготвеност. Във всяко учебно заведение има здравна сестра, или фелдшер. Взели сме нужните ограничения за сигурност, с цел да могат децата умерено да се върнат в класните стаи. В момента се възобновява хоризонтална маркировка край образователните заведения и в целия град. Подменяме и развалени знаци. Готови сме за 15 септември, само че децата би трябвало да знаят, че в този момент животът им в учебно заведение ще е по-различен и би трябвало да съблюдават разпоредбите ", акцентира кметът на Монтана.
В общината има 4 детски ясли, 12 детски градини, 13 учебни заведения – 7 от тях съществени, и всички те в подготвеност да одобряват деца.
"И сега забавачките и яслите са цялостни. Работи и детската млечна кухня. Взети са нужните ограничения за сигурност и в обществените заведения, където има учещи деца ", съобщи Живков.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР