12 деца от велинградски села всяка сутрин ходят пеша с

...
12 деца от велинградски села всяка сутрин ходят пеша с
Коментари Харесай

Дузина деца във Велинградско стават с петлите и ходят пеша през гората, за да идат на школо

12 деца от велинградски села всяка заран вървят пешком с километри през планината, с цел да стигнат до автобусната спирка и да отидат на учебно заведение, заяви bTV.

13-годишният Мехмед би трябвало да стане в 5:30 ч., с цел да тръгне на учебно заведение. “4 километра от тук до Абланица. 06.00 часа тръгваме оттука, минус един-два градуса е. И надолу замръзваме, споделя Мехмед Мустафа, възпитаник от ПГИТ „ Алеко Константинов “ във Велинград.

По мрачно, с фенерчета, децата би трябвало да преодолеят страха си посред планината, с цел да се доберат до учебния рейс в прилежащото село, който ще ги откара за първия час във Велинград.

„ Те би трябвало да вървят в тъмното и да рискуваме живота и здравето на децата, което ние не можем да допуснем “,разказва Салих Трончов, държавник от с. Цветино.

Някои родители транспортират децата си всеки ден с персонален превоз, само че това е спомагателен разход за тях. Учениците учат във велинградската гимназия по стопанска система и туризъм. Родителите настояват, че са записали децата си там след заричане за обезпечен превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР