12 © SpaceX 12 © SpaceX Още по темата Възстановени

...
12 © SpaceX 12 © SpaceX Още по темата Възстановени
Коментари Харесай

SpaceX за първи път приземи ракета трикратно

12 © SpaceX 12 © SpaceX Още по тематиката
Възстановени са пилотираните полети до Международната галактическа станция

Руската ракета " Союз-ФГ " сполучливо изведе в орбита трима астронавти
3 дек 2018
SpaceX приземи най-модерната си ракета на нов космодрум

Кацането на площадката в авиобаза Vandenberg е значима стъпка към осъществяването на две изстрелвания в границите на 24 часа
8 окт 2018
Космически таксита

SpaceX и Boeing скоро ще отворят нова, частна страница в историята на пилотираните полети към Земята
24 авг 2018
SpaceX мина в режим на " бързо изстрелване " на ракети

Компанията на Илън Мъск възнамерява три пуска на Falcon 9 за по-малко от две седмици
22 юли 2018 Частната аерокосмическа компания SpaceX направи идната огромна крачка към превръщането на ракетите за извеждане на товари в околоземна орбита в платформа в действителност за многократна приложимост.

Фирмата на милиардера Илън Мъск потвърди на процедура, че една и съща ракета Falcon 9 Block 5 е способна да извърши повече от две сполучливи излитания и приземявания. Това е нещо, което нито една държавна галактическа организация или частна компания е правила досега, в това число самата SpaceX.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Според обещанието на Илън Мъск моделите от вида Falcon 9 Block 5 ще бъдат способни да правят до 10 излитания в космоса и приземявания без потребност от капитално-възстановителен ремонт. Със приблизително огромен ремонт на всеки 10 полета ракетите от този вид ще са способни да извършат към 100 задачи, преди да бъдат " пенсионирани ". Мъск също по този начин даде обещание, че през 2019 ще показва на процедура по какъв начин една и съща Falcon 9 Block 5 може да бъде употребена двукратно в границите на 24 часа.

Настоящия полет, осъществен от космодрума в калифорнийската военно-въздушна база Ванденберг, изведе в орбита цели 64 дребни спътника. Спътниците са благосъстоятелност на 35 клиента от 17 страни. Интегратор на днешната задача, наречена SSO-A, е компанията Spaceflight, която предлага по този начин наречения ride sharing. Това значи, че компанията сплотява спътниците на разнообразни организации в общ товар, като ги закача към по този начин наречения диспензър и ги освобождава в верния миг на вярното място в околоземна орбита.

Въпреки че по проект трябваше да са не 64, а 71 на брой, това е най-голямото количество спътници, изстрелвани с една ракета от американска земя. И въпреки всичко това не е международния връх в тази сфера. Короната към момента е владеене на индийската галактическа организация, чиято ракета PSLV изстреля вкупом цели 104 спътника към Земята.

Днешната задача на SpaceX също по този начин няма да е последната за тази седмица. Утре компанията е възнамерявала друго рутинно изстрелване на Falcon 9 от галактическия център " Кенеди " във Флорида, с което би трябвало да транспортира товарната капсула Dragon до Международната галактическа станция.

SpaceX предвижа да извърши още два пуска на Falcon 9 през декември. А на 7 януари компанията възнамерява да извърши първия безпилотен тестов полетна капсулата Crew Dragon, която в близко бъдеще да стартира да транспортира американски астронавти до Международната галактическа станция без помощта на съветските кораби " Союз ". Подобен тестов полет ще извърши и капсулата Starliner на колоса Boeing, само че чак през март.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР