12 членове на религиозна група са арестувани заради смъртта на

...
12 членове на религиозна група са арестувани заради смъртта на
Коментари Харесай

Дете почина заради религиозна секта, вярвала в божествено изцеление на диабет

12 членове на религиозна група са задържани поради гибелта на 8-годишно момиче в Австралия, написа Би Би Си.
Елизабет Струхс, която страда от диабет вид 1, умира на 7 януари в дома си Рангевил, западно от Бризбейн, откакто инсулин ѝ е бил отказван в продължение на съвсем седмица с убеждението, че тя ще бъде излекувана от Бог.
По-рано тази година родителите ѝ са упрекнати в ликвидиране, мъчение и неосигуряване на витално нужни медикаменти.
Сега полицията оповестява, че ще повдигне обвинявания на още 12 души - на възраст сред 19 и 64 години във връзка със гибелта на момичето.
Религиозната група е знаела за влошаващото се здравословно положение на Елизабет, само че не е потърсила помощ, се споделя в изказване на полицията в Куинсланд.
Според локалните медии родителите ѝ Джейсън и Кери Струхс са членове на дребна, сплотена религиозна група в град Туумба, която не е обвързвана с никоя съществена черква.
Полицията твърди, че парамедиците са били извикани на мястото на случая едвам в 17:30 ч. на идващия ден, защото членовете на църковната група са вярвали, че тя ще възкръсне, написа "Гардиън ".
В акцията за набиране на средства, основана в поддръжка на братята и сестрите на Елизабет, най-голямата ѝ сестра Джейд Струхс съобщи, че огромното ѝ семейство е останало "напълно съкрушено и с разрушено сърце ".
"Сблъскахме се с жестоката действителност, че хората, които е трябвало да я защитят, не са го създали и може би в никакъв случай няма да разберем какво се е случило ", написа тя.
Тя споделя, че групата се е образувала като разколник от по-основната черква, която съгласно тях е била корумпирана и е станала по-строга през годините.
"Те не честват Коледа, отхвърлят здравната интервенция и имат вяра, че единствената им цел е да служат на Бога ", споделя още сестрата на умрялото момиче.
Очаква се 12-те арестуване да се явят пред съда в сряда. Джейсън и Кери Струхс ще се върнат в съда по-късно през юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР