12 българи са задържани в Германия, петима от тях са

...
12 българи са задържани в Германия, петима от тях са
Коментари Харесай

12 българи са задържани в Германия за разпространение на наркотици


12 българи са арестувани в Германия, петима от тях са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група. Властите в Германия към този момент не разрешават да се разкрият детайлности за самоличността им. Това заяви на брифинг пред медиите представителят на Специализирана прокуратура Христо Кръстев.

На територията на България не са конфискувани опиати, осъществени са претърсвания в Област Търговище. Няма и арестувани българи на наша територия, заяви още Кръстев, представен от Българска национална телевизия.

Всички материали по следствието са изпратени в Германия. В Спецпрокуратурата към този момент е формирано досъдебно произвеждане, тъй че ще се реализира следствие, без значение дали от Българската или Европейската прокуратура.

Неутрализирането на незаконното съдружие е резултат от едногодишни старания и съдействие на немските и българските правосъдни и полицейски органи в противодействието на проведената престъпност.



Спецпрокуратурата през днешния ден е постигнала съглашение с двама турски жители, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лева, заяви още Кръстев.

Наложените санкции са 9 години затвор при първичен непоколебим режим и 100 000 лв. санкция за първия, а за втория - 8 години затвор при първичен непоколебим режим и 50 000 лв. санкция. Става въпрос за откритите опиати в мраморни плочи, посочи представителят на Специализираната прокуратура в отговор на въпрос на Българска национална телевизия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР