12 българи са задържани в Германия, петима от тях са

...
12 българи са задържани в Германия, петима от тях са
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Задържани са 12 българи от наркогрупата, действала в Германия

12 българи са арестувани в Германия, петима от тях са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група. Властите в Германия към този момент не разрешават да се разкрият детайлности за самоличността им. Това заяви на брифинг пред медиите представителят на Специализирана прокуратура Христо Кръстев.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/488104755869907
" На територията на България не са конфискувани опиати, осъществени са претърсвания в Област Търговище. Няма и арестувани българи на наша територия ", заяви още Кръстев.

Всички материали по следствието са изпратени в Германия. В Спецпрокуратурата към този момент е формирано досъдебно произвеждане, тъй че ще се реализира следствие, без значение дали от Българската или Европейската прокуратура.

Неутрализирането на незаконното съдружие е резултат от едногодишни старания и съдействие на немските и българските правосъдни и полицейски органи в противодействието на проведената престъпност.

" Спецпрокуратурата през днешния ден е постигнала съглашение с двама турски жители, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лева ", заяви още Кръстев.

" Наложените санкции са 9 години затвор при първичен непоколебим режим и 100 000 лв. санкция за първия, а за втория - 8 години затвор при първичен непоколебим режим и 50 000 лв. санкция. Става въпрос за откритите опиати в мраморни плочи ", посочи представителят на Специализираната прокуратура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР