12.7 милиарда долара глоба може да плати бразилската компания Andrade

...
12.7 милиарда долара глоба може да плати бразилската компания Andrade
Коментари Харесай

Бразилска компания се изправя пред глоба от $12.7 милиарда заради корупция

12.7 милиарда $ санкция може да заплати бразилската компания Andrade Gutierrez SA след обвиняване в предоставяне на рушвети, написа Reuters. Строителният конгломерат ще апелира, като твърди, че размерът на санкцията ще я докара до банкрут.

Обвинението в предоставяне на рушвет е част от следствието, почнало през март 2015 година, което включва 10 компании. Прокуратурата на Бразилия твърди, че компаниите са давали рушвети на политици, с цел да получат публични поръчки.

Ако Andrade Gutierrez SA се съгласи да заплати голямата санкция, властта е склонна да й разреши да продължи да взе участие в процедури за контракти от страната, разяснява локалният вестник O Globo. Самата компанията отхвърли коментар.

По-рано това лято главният акционер в най-голямата компания в света за пакетиране на месо - JBS, се съгласи да заплати рекордните 10.3 милиарда реала (3.2 милиарда долара) санкция поради присъединяване в корупционните кавги, разтърсващи Бразилия. J&F Investimentos ще заплати колосалната сума в договорка с проверяващите. Плащанията би трябвало да стартират през декември, а компанията ще има 25 години, с цел да се изплати изцяло.

През април американски арбитър реши да наложи 2.6 милиарда $ санкция на друга бразилска компания - Oderbrecht, поради подкупи в 12 страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР