12 2025 - толкова са вече имена на руски войници,

...
12 2025 - толкова са вече имена на руски войници,
Коментари Харесай

Без обучение на фронта: загубите на Русия в Украйна за 11-те месеца война

12 2025 - толкоз са към този момент имена на съветски бойци, които са починали във войната в Украйна, които съумява да удостовери към този момент съветската работа на BBC на база открити източници благодарение на " Медиазона " и доброволци, които сформират лист с жертвите на войната.

Повечето от починалите през последните . От тези над 12 000 имена, 800 са на мобилизирани.

Отново, както във всеки един от материалите, се акцентира, че описът сигурно не е цялостен и че редакцията допуска, че той евентуално съдържа сред 40 и 60% по-малко имена на мъртъвци, в сравнение с фактически са заровени в Русия. И съгласно най-консервативната оценка, Русия може да е изгубила повече от 24 000 души. Общият брой на безвъзвратните загуби на Русия (т.е. броят на лицата, които са били инвалидизирани заради пострадване, гибел или са изчезнали по време на действие) някои организации, да вземем за пример Центъра за военноморски разбори на Съединени американски щати, пресмятат най-малко на 110 000 души. Това е оценка основана на тезата, че на всеки погубен съветски боец по време на войната в Украйна се падат приблизително към трима и половина ранени.

Мобилизираните

800 са мобилизираните руснаци, които към този момент публично са доказани, като този брой включва и 87-те военнослужещи, починали при. Руското министерство на защитата при обстрела, като в първия отчет беше посочено, че това са мобилизирани - информация, която по-късно бе редактирана.

В Самарска област съвсем всекидневно не престават да се правят погребения на починалите в Макеевка, тъй че броят на жертвите, който установихме, очевидно не е финален. Украински публицисти настояват, че при обстрела на учебната постройка в Макеевка са починали няколкостотин съветски бойци.

Въз основа на отворени данни са открити имената на 751 мобилизирани мъже , които са починали в зоната на бойните дейности в Украйна от октомври насам. Други 49 души са умряли на съветска територия в центровете за образование - най-често поради сърдечни проблеми, злополуки или корист с алкохол. Броят на руснаците, които умират на сборните пунктове за мобилизаторани, продължава да пораства. През последните две седмици стават известни 10 такива смъртни случая.

Реалните загуби измежду мобилизираните може да са доста по-големи, защото в доста известия за бойци, починали в Украйна от октомври насам, не се показва техният статут. Поради това от време на време не е допустимо да се разбере дали даден човек е служил на контракт, дали е бил доброволец или мобилизиран.

Според самите мобилизирани мъже техните елементи не престават да търпят обилни загуби по редица аргументи: от натоварен и прецизен артилерийски обстрел от Украйна, през неприятна съгласуваност сред другите елементи на съветската войска, до проблеми с връзката и не на последно място незадоволително образование.

Състояние по райони

По традиция съветската редакция следи разпределението на жертвите по райони. За първи път през януари Свердловска област се явява на второ място по брой на починалите (419). Сред смъртните случаи са на 112 мобилизирани от този район, като всички те са умряли през последните три месеца. Свердловска област към този момент е водач по брой на жертвите измежду мобилизираните.

На второ място, след удара по Макеевка, се подрежда Самарска област - 85 души, като двама от убитите в Макеевка са живели в други области, само че са били призовани от Самара).

По отношение на общия брой смъртни случаи Краснодарският край е преди всичко (551 смъртни случая). В същото време гибелта на към 40% от починалите в този район не е била отразена в медиите или в обществените мрежи - за гибелта им данни се черпят от погребенията в локалните гробища. Случаите, в които умрелите са живели в различен район, само че са заровени в Краснодарския край (това постоянно се случва със пандизчии, които са се сражавали в ЧВК " Вагнер " ), не са включени в описите на загубите в Краснодарския край.

Регионите в неподходящо икономическо състояние като цяло не престават да водят по брой на жертвите. Известни са 397 смъртни случая от Дагестан, 392 от Бурятия и 379 от Челябинска област . За съпоставяне, починали са единствено 66 души от Москва, макар че жителите на столицата съставляват съвсем 9% от популацията на Русия.

От една страна, представителите на и, надлежно, умират там по-често , в сравнение с хората от " съветските " райони. От друга страна, в безспорни числа болшинството от починалите в съветската войска към момента са етнически руснаци. Разпределението на жертвите продължава да отразява икономическото неравноправие сред районите, защото в доста елементи на Русия, където обществените асансьори не работят, договорната военна работа е една от дребното благоприятни условия за приемане на непрекъснат приход.

Затворниците на ЧВК " Вагнер "

През последните два месеца внезапно се усилиха, убити в боевете в Украйна като част от ЧВК " Вагнер ". Ако се съди по динамичността на загубите и откъслечната информация, идваща от фронтовата линия, отрядите, в които вземат участие наказани, в този момент вземат участие интензивно в бойните дейности на фронтовата линия и понасят големи загуби, по тази причина в този момент редакцията стартира да води обособена статистика. До началото на ноември е известно, че са умряли едвам 50 наказани. До края на януари BBC към този момент е съумяла да откри имената на повече от 450 наказани , починали по време на бойните дейности в Украйна. И броят им бързо се усилва.

Ярък образец за това е гробището на ЧВК " Вагнер " в село Бакинска в Краснодарския край. Там са заровени пандизчии, които по разнообразни аргументи са поискали това, а не в родния си край. На 20 декември военният пенсионер Виталий Вотановски преброява 47 гроба, а на 15 януари те към този момент са 180.

Много от умрелите пандизчии са били наказани за тежки и изключително тежки закононарушения . Така да вземем за пример на 3 януари стана известно, че Андрий Бережних-Бородич е умрял в Украйна. През 2000-те години той оглавява тайфа за убийства в Балаково, а през 2012 година е наказан на 25 години затвор за поредност от показни убийства.

На 15 януари стана известно за гибелта на различен наемен палач - Александър Беленко от Татарстан, който през 2006 година получи присъда от 25 години затвор.

По оценки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати броят на пандизчиите, вербувани за присъединяване във войната, надвишава 40 000 души.

Тези, които смениха специфичните сили

За 11 месеца се отбелязва динамичност на загубите в съветската войска. Ако в първите месеци на войната гинеха доста специфични сили и командири, в този момент към този момент главният дял от загубите се пада на доброволците, наемниците на ЧВК " Вагнер " и мобилизараните. Заедно те съставляват 25% от общия брой доказани загуби.

В първата фаза на войната най-големи загуби претърпяват въздушнодесантните войски, морската пехота, специфичните елементи на ГРУ, както и специфичните елементи на Росгвардия - т.е. професионалните и добре подготвени елементи.

През лятото главната тежест пада върху моторизираните стрелци. Понастоящем главните загуби се понасят от елементи, които са били небрежно събрани от хора, минали единствено минимално образование в базите. От некролозите излиза наяве, че доста доброволци са били изпратени на фронта единствено след седем до 10 дни образование. Първите мобилизации умират в границите на две седмици след приемането на призовките.

Характерът на боевете също се трансформира. Поредицата от бързи офанзиви и въздушни десанти е сменена от продължителни позиционни сражения, в които главната тежест се поема от пехотните елементи.
 Руските локални управляващи все по-рядко оповестяват за починали военни в Украйна
Руските локални управляващи все по-рядко оповестяват за починали военни в Украйна

Мъртвите се придвижват в Русия и се погребват приблизително 14-20 дни след гибелта им

Офицерите

От 12 225 разпознати съветски военнослужещи, починали в Украйна, 1627, или съвсем 15%, са офицери. Сред починалите са четирима генерали и 52 полковници.

от специфичните сили, както в ГРУ и в частите на Росгвардия. Всеки пети погубен офицер от специфичните дивизии носеше командирска звезда.

Особено огромни загуби претърпяват младшите офицери от съветската войска. Те са тези, които би трябвало да вземат главните тактически решения при воденето на багра. В същото време множеството от тях са към момента млади и неопитни.

Според специалисти Русия влиза във войната с остатък от военно съоръжение и изострен дефицит на подготвен личен състав . В резултат на това по време на войната командирите са принудени да командват бойците в багра като сержанти. Тоест да ги води персонално в офанзива или да се отбранява дружно с тях, вместо да управлява бойните дейности посредством подчинените си.

Загубите на ДНР и ЛНР

Общият брой на съветските жертви се усилва доста, в случай че се включат и тези, които са се сражавали против Украйна като част от " националните милиции " в Донецк и Луганск.

От 22 декември управляващите на самопровъзгласилата се ДНР стопираха да разгласяват данни за загубите на своите бойци. По данни от открити източници има най-малко 4500 военни жертви от ДНР и повече от 1300 от ЛНР.

Освен това BBC открива повече от 4400 известия и изявления в обществените мрежи от хора, които търсят свои родственици от мъжки пол, които са били в редиците на " националната милиция " и от дълго време не са поддържали връзка с тях. Някои от търсените в първите месеци на войната към този момент са се завърнали вкъщи с " товар 200 ".

Дори в случай че се вземат поради единствено доказаните данни, общите загуби на сражаващите се на съветска страна могат да надвишават 36 000 убити.

Като се включат и ранените от ДНР и ЛНР, общите загуби на проруските сили през 10-те месеца на войната може да надвишават 164 000 души.

Руското министерство на защитата заяви за последно за жертвите на 21 септември, като регистрира 5937 починали.
 География на
География на " товар 200 " - BBC чертае картата на съветските жертви в Украйна

Съединени американски щати публично правят оценка загубите на съветската войска сред 5000 и 6000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР