12 000 фенове на стадиона не е безопасно и е

...
12 000 фенове на стадиона не е безопасно и е
Коментари Харесай

Антония Първанова за PCR: Не е направен за К-19, производителите получиха огромна възможност да спечелят много пари

" 12 000 почитатели на стадиона не е безвредно и е удостоверение за двоен стандарт ". Това сподели пред БНР доктор Антония Първанова - някогашен народен представител и евродепутат, работила като специалист в Световната здравна организация. По думите ѝ не е разумно в другите дни да не е разрешено да се събират толкоз хора на трибуните на стадиона, а тъкмо за финалния мач за Купата на България да е позволено.

" Това, в един избран ден да не е рисково да се съберат доста хора на стадиона, изглажда много ненаучно и е един медицински парадокс ", разяснява тя.

В предаването " Нещо повече "  д-р Първанова съобщи, че във времето на пандемията доста бизнеси са намерили " златно време " за облаги:

" Производителите на проби - PCR, само че и други типове, получиха голяма опция да завоюват доста пари, да се направи една добра акция, в суматохата, за стимулиране на интереса към тях, надлежно и за цената им ".

По думите ѝ вече е станало ясно от известие на основателя на PCR теста, който е умрял преди година, че този тест не е изработен за РНК-вируси, какъвто е Covid-19:

" Поради обстоятелството, че няма открит златен стандарт, с който да се съпоставя PCR пробата, а изолацията на този РНК-вирус е достигната по неестествен метод, се оказва, че от 30% до 50% е неточността на този способ ". 

Д-р Първанова посочи, че това следва в медицинските среди да се проучва, само че допусна, че би могло и да се проверява.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР