118 нови автобуса ще се движат от днес по 13

...
118 нови автобуса ще се движат от днес по 13
Коментари Харесай

От днес тръгват нови автобуси по 13 линии от градския транспорт на Пловдив

118 нови рейса ще се движат от през днешния ден по 13 линии на градския превоз на Пловдив. Договорът бе подписан от Общината и четири от транспортните компании в града, обединени в консорциум. Инвестицията е за 13 милиона лв.. Докато обаче всички рейсове не бъдат оборудвани с нужната техника, няма да проработи дейно транспортната система.

Пловдив

Специалистите от испанската компания " Индра ", на която бе предоставено въвеждането на електронното таксуване по транспортния план, идват в Пловдив, с цел да оборудват новите рейсове. Разходите по окабеляването и монтажа са за сметка на превозвачите.
Веселин Дошков - притежател на превозваческа компания: " Минимум едно 5-6 месеца ще са нужни за замяна. "
Едва когато оборудването завърши табелите по спирките ще дават вярната и цялостна информация за идващите коли, обявиха от Общината.
Златин Велев - заместник-кмет на община Пловдив: " Информационните табели сега действат вярно за рейсовете, които са в мрежата. За страдание половината от рейсовете са отвън системата. "
Според контракта превозвачите ще бъдат глобявани солено. Например, в случай че водачът на рейса пропусне спирка или рейсът през зимата не е добре отоплен, а през лятото - добре охладен. "

Пловдивчани посрещат новата инвестиция в превоза с вяра, че услугата ще се усъвършенства.
Здравка Петрова: " Живея на " Коматевско шосе ". Цяла година бях без никакъв превоз и това ме принуди да си купя кола. Но в случай че имам комфортен превоз, бих предпочела да се доверя на него. "
От Общината увериха, че следва да бъдат удължени разписанията на пет линии, които ще работят до среднощ. От септември ще стартира издаването на електронни карти за възпитаници, студенти, пенсионери и инвалиди. Цената на картите остава 16 лв., резервира се и цената от 1 лев за автобусен билет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР