118 лица в неравностойно положение от община Мездра са включени

...
118 лица в неравностойно положение от община Мездра са включени
Коментари Харесай

Община Мездра осигури социална подкрепа на близо 120 нуждаещи се по механизма „лична помощ“

118 лица в неравностойно състояние от община Мездра са включени в механизма „ персонална помощ “ по Закона за персоналната помощ (ЗЛП), който влезе в действие от 1 януари 2019 година За задачата Община Мездра, в качеството си на снабдител, подписа трудови контракти със 119 персонални асистенти: 47 от 1 септември, 24 от 1 октомври, 30 от 1 ноември и 18 от 1 декември 2019 година, осведоми Елена Нанова, шеф на Дирекция „ Социални и филантропични и действия “. Почасовата ставка за възнаграждение на този тип обществена услуга все още е 3.37 лева./ч.
Ползватели на механизма „ персонална помощ “ могат да бъдат:
• хора с право на непозната помощ с избрани 90 и над 90 % тип и степен на увреждане или степен на трайно понижена работоспособност;
• деца с право на непозната помощ с дефинира 50 и над 50 на 100 тип и степен на увреждане или степен на трайно понижена работоспособност;
• деца без право на непозната помощ с избрани 90 и над 90 на 100 тип и степен на увреждане или степенна трайно понижена продуктивност.
Кандидатите за включване в механизма подават персонално или посредством упълномощено от тях лице заявление-декларация (по образец) в Община Мездра, съпроводено от направление за прилагане на механизма с избран брой часове месечно, издадено от Дирекция „ Социално подпомагане”. В заявката пълнолетните и децата над 16 години категорично дават единодушие добавката за непозната помощ да се превежда за възнаграждение на употребената услуга.
Лични асистенти могат да бъдат както безработни лица, по този начин и работещи или пенсионери, стига да не са сложени под забраняване, да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент и по отношение на тях да не са налагани ограничения за отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение на ползвател на персонална помощ.
Приемът на заявки се прави целогодишно в Дирекция „ Социални и филантропични действия “ на Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР