117 сигнала са получени на телефон 112 в цялата страна

...
117 сигнала са получени на телефон 112 в цялата страна
Коментари Харесай

Над 100 сигнала на телефон 112 за припаднали хора в жегите

117 сигнала са получени на телефон 112 в цялата страна за колабирали хора поради, като в Пазарджик температурата доближи 39 градуса. Най-много са сигналите в София и Бургас - в столицата 27 индивида са имали потребност от помощ, заяви " Фокус ". Те са за прилошаване, световъртеж, сърцетуптене, в това число хипогликемия, повишение на кръвното налягане.

" Сигналите са най-много от хора, които имат здравословни проблеми, които се обострят от по-високите температури и неналичието на акомодация на организма “, изясни представителят на незабавна помощ Катя Сунграска.
 Жега мъчи Балканите, тук-там бяха измерени над 40 градуса Жега мъчи Балканите, тук-там бяха измерени над 40 градуса
Горещите температури на Балканите предизвикаха обилни разстройства, тъкмо когато хората, изтощени от рестриктивните мерки поради Коронавирус, най-сетне...

Лекарите поучават да се заобикаля излизане в най-топлите часове, изключително хронично болните, да се носят светли облекла, шапка, постоянно да имаме разполагаем бутилка с вода. В Пловдив четирима колабираха поради високите температури. В Стара Загора има 11 сигнала, във Варна - 10, Враца - 8. Най-високата измерена температура през днешния ден бе измерена в Пазарджик - 39 градуса. В Монтана и Пловдив термометрите са отчели 38 градуса, в Сандански, Чирпан - 37 градуса, а в Ново село, Видин, Враца, Лом, Русе, Кюстендил, Хасково, Благоевград и Стара Загора - 36 градуса.

Метеоролозите предизвестиха, че горещините ще продължат и през идващите дни. Утре времето ще бъде най-вече слънчево, само че следобед ще има валежи, съпроводени с гръмотевици. По интензивни дъждовете ще са в Източна България. Има условия за градушки. Максималните температури ще са сред 33 и 38 градуса, в София - 33. Жълт код за горещо време е разгласен за 15 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР