116 ученици от различни пловдивски училища се записаха тази учебна

...
116 ученици от различни пловдивски училища се записаха тази учебна
Коментари Харесай

116 ученици от пловдивски училища ще вземат участие в Модерната академия на изкуствата Синдикат

116 възпитаници от разнообразни пловдивски учебни заведения се записаха тази образователна година в Модерна академия на изкуствата " Синдикат " - единадесета подред.

Академията започва на 5-ти и 6-ти март със занимания в Музикален клуб " Петното на Роршах " и ще продължи през месеците март, април и май. Учениците ще се образоват в 8 стратегии - " Творческо писане ", " Графичен дизайн и снимка ", " Модерна музика ", " Съвременни образни изкуства ", " Екранни изкуства ", " Модерни способи на мислене ", " PR и реклама в региона на изкуствата " и " Културен туризъм " от преподаватели - практици в своята област. Изпитите в края на Академията ще бъдат свързани с разнообразни самостоятелни и групови планове.

Специално внимание тази година е отделено на практикуми, уъркшопове, мастър класове. Предвидено е проектно-базирано междупредметно образование с работно заглавие " Новите места на Пловдив ", обхващащо учениците от 4 програми - " Културен туризъм ", " Графичен дизайн и снимка ", " PR и реклама ", " Модерни способи на мислене ". Програмата " Екранни изкуства " ще включва работата по къси репортажни филмчета с телефони, " режисьорска книга " по къс сюжет, работа по филм, TV предаване. Учениците в програмата " Съвременни образни изкуства " ще работят по планове, свързани с модерното изкуство, а тези от " Модерна музика " - с изследване на пловдивски музикални групи и известни музикални клубове.

Мастър-класовете на Васил Върбанов в програмата " Модерна музика " и Александър Секулов в " Творческо писане " ще бъдат през април.

Нашите деца имат потребност от разтуха, кураж, дух, творчество, изкуство, изключително във времена като днешните - 2 години коронавирус и ужасна покруса покрай нас. Всички писма за записване, които уредниците получават от учениците, демонстрират голямо предпочитание в нашите младежи да бъдат дружно, да се развиват, да уголемяват хоризонтите си, да учат, да вършат и схващат творчеството. Работата в плана Модерна академия на изкуствата " Синдикат " за уредниците и преподавателите, е задача и идея - към този момент 11 години, само че изключително в този момент.

Проектът " Модерна академия на изкуствата " Синдикат " се извършва с финансиране от Община Пловдив и лично финансиране на уредника " Сдружени пловдивски създатели ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР