116 преписки с висок обществен интерес, по които до момента

...
116 преписки с висок обществен интерес, по които до момента
Коментари Харесай

МВР огласи 116 забавени от прокуратурата преписки

116 преписки с висок публичен интерес, по които досега няма придвижване от страна на прокуратурата, огласи Министерство на вътрешните работи. Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков даде обещание този лист да бъде оповестен.

В листата, оповестен от вътрешното министерство, информацията е сбита. Става ясно, че в данните на Министерство на вътрешните работи участват част от случаите, които станаха знакови в последните месеци.

Разследванията, оповестени от вътрешното министерство, са стотици. Сред тях са казусът с данните и сигнала на Светослав Илчовски, който преди време описа за напън върху бизнеса му.

Сред оповестените преписки е и тази на охранителна компания, чийто лиценз бе лишен от съда на първа инстанция, както и сигнал за открити обстоятелства, свързани с удълбочаване на канала на пристанище Варна. Съдържат се данни и за случаите с Автомагистрала „ Хемус “, делото за изнудване на Васил Божков и случая „ Осемте джуджета “.

От вътрешното министерство прецизират, че таблицата, която е изпратена, съдържа данни единствено за завършили в Главна дирекция „ Национална полиция “ и ГДБОП преписки. Всички те са предадени на прокуратурата по подготвеност.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че все още няма никаква информация за изговаряне по тях.

Прокуратурата отхвърля

Прокуратурата дефинира като  „ следващата едностранна офанзива от страна на изпълнителната против правосъдната власт “ огласената от Министерство на вътрешните работи информация с десетки случаи,  завършени от МВР  и предадени на държавното обвиняване, по които няма придвижване. От пресцентъра на ведомството изясняват, че по огромна част от случаите текат дейни дейности по следствието, назначени са голям брой експертизи и други процесуални дейности.

„ Прокуратурата няма да разреши да бъде въвлечена в неконструктивен „ разговор “, който погазва конституционно заложения принцип за разделяне на управляващите. Против интереса на българските жители е прокуратурата да схване метода, налаган от лица, краткотрайно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушение устоите на правовата страна “, написа в позицията на държавното обвиняване.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР