116 кг е точното количество на иззетата дрога при спецакцията

...
116 кг е точното количество на иззетата дрога при спецакцията
Коментари Харесай

Спецполицаите закопчали бургаския моряк Тодор с дрога за милиони

116 кг е точното количество на конфискуваната дрога при спецакцията край Поморие при започване на юли. Това е посочила експертизата, назначена по делото, оповестява "Флагман ".

По време на интервенцията беше задържан 57-годишният пенсиониран моряк от Бургас Тодор Стаматов. Той е сгащен от маскирани спецполицаи до момента в който поливал плантацията с марихуана. Насажденията се намират в фамилния парцел на Стаматов сред поморийските села Страцин и Бата, единствено на 20 км от най-големия ни морски курорт Слънчев бряг.

Плантацията била оборудвана със специфична поливана система. При акцията с изключение на над 100 растения, проверяващите разкрили и подготвена продукция, натъпкана в бидони, кашони и вакуумирани пакети.

Заради огромното количество опиати Стаматов получи обвиняване за развъждане на дрога за разпространяване. Бургазлията е в ареста към този момент 4 месеца, а в случай че бъде приет за отговорен, може да получи от 5 до 15 години затвор.

По данни на прокуратурата, сходно количество възлиза на близо 1 млн. лева Според източници на Флагман.бг, на улицата лекият опиат може да се пласира за няколко милиона, още повече, че Стаматов е хванат да жъне продукцията в разгара на летния сезон.

Пенсионираният моряк Тодор надали е имал нужните контакти да осъществя такова количество. Според нашите източници, бургазлията е употребен от нова тайфа, която пробва да наложи надзор над бизнеса с опиати по Южното Черноморие.

Изглежда обаче, че Тодор Стаматов ще опере пешкира и е прекомерно евентуално да получи ефикасна присъда макар чистото си правосъдно минало.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР