115 проверки в 96 обекта са извършили през март експертите

...
115 проверки в 96 обекта са извършили през март експертите
Коментари Харесай

Екоинспекцията наложи глоби за 25 хиляди лева

115 инспекции в 96 обекта са направили през март специалистите и експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пазарджик. 27 от инспекциите са изключителни.

В рамките на осъществения надзор са дадени 37 наставления за премахване на установени несъответствия и предприемане на ограничения. През месеца са подхванати дейности по 6 сигнала и 2 тъжби.

Акт за нарушаване е формиран на юридическо лице за установено административно нарушаване на Закон за водите, заустване на отпадъчни води със наличие, превишаващо условията, според разрешителното за заустване.

През интервала няма издадени наказателни постановления. Прекратено е административно-наказателно произвеждане, заради незначителност на осъщественото нарушаване. Събраните суми от Екоинспекцията по наложени санкции и наказания са в общ размер 24 950 лв.. От тях 8 950 лв. са от наложени наказания по член 69 от Закона за запазване на околната среда, а  16000 лева  са от  издадени наказетилне постановления в нарушаване на специфичните закони на екологичното законодателство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР