1148 дами от община Кюстендил празнуват в деня на Св.Ана.119

...
1148 дами от община Кюстендил празнуват в деня на Св.Ана.119
Коментари Харесай

1 148 дами  от община Кюстендил празнуват в деня на Св.Ана

1148 дами от община Кюстендил честват в деня на Св.Ана.119 носят името Ана,232-Анка, 146-Анна, 110-Анита,137-Анета,270 Анелия.

Българската православна черква отбелязва Зачатие на св. Анна, майката на Света Дева Мария - света Богородица.

На праведната Анна са отдадени още два празника: на25юли се празнува успението й, а на 9 септември, незабавно след Рождеството на Св. Богородица, е празникът на нейните родители Свети Йоаким и Анна

В календара на православната църкваднешният празник е тясно обвързван с празника на Рождество на Пресвета Богородица. Това е денят, в който св. Анна е заченала Пресвета Богородица, дала на човечеството Исус Христос. Затова този ден се празнува като празник на майчинството.

Св. Анна се счита за настойничка на брака, фамилията, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните дами. Праведните Йоаким и Анна дълго време нямали деца и доста тъгували. Макар и към този момент престарели, желанието и молитвите им към Бога били толкоз откровени, горещи и всеотдайни, че той извършил молбата им. Един ден при Анна се явил Архангел Гавраил и й разкрил, че ще роди преблагословена щерка, посредством която ще се благословят всички земни племена и целият свят ще получи избавление. След девет месеца - на 8 септември, фамилията било ощастливено с момиченце, което нарекли Мария, бъдещата майка на Исус.

В националния календар с изключение на с майчинството, денят се свързва и с обръщането на слънцето на изток, към пролет, и с повишаването на деня. Ражда се нещо ново, нова светлина, ново време, Нова година, нов шанс.

На този ден честват Анна, Ана, Анета, Аника и други

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР