114 са първокласниците, които на 15 септември за пръв път

...
114 са първокласниците, които на 15 септември за пръв път
Коментари Харесай

908 ученици влизат в класните стаи в община Добричка

114 са първокласниците, които на 15 септември за пръв път ще влязат в класните стаи в 13 учебни заведения на територията на община Добричка. Новата образователна година ще бъде публично открита в 9.00 часа. 908 са учениците, които ще продължат образованието си в общинските учебни заведения през образователната 2022-2023 година. Детските градини се посещават от 545 деца.

Повече от 140000 лева от общинския бюджет бяха вложени за ремонтни действия в детските заведения в селата Батово, Божурово, Ведрина, Владимирово, Воднянци, Дончево, Житница, Котленци, Лясково, Овчарово, Одърци, Паскалево, Победа, Пчелино, Смолница, с.Стефан Караджа, Ф. Денково, Царевец и Черна. Осигурени бяха средства за замяна на дограма, кухненско съоръжение, ободряване на занимални, спални, коридори, ремонт на санитарни възли.

Вече е в ход и строителството на новата детска градина в село Стефан Караджа, в обекта ще бъдат вложени 350000 лева Предстои избор на реализатор на нова постройка на детската градина в село Бранище, за която са планувани 800000 лева

Ремонтни действия на стойност 34 391 лева са осъществени в Обединено учебно заведение „ Добри Войников “, реновирани са физкултурният салон и образователната работилница. 32000 лева са вложени в саниране на учебната постройка на ОУ “Васил Левски “ в село Божурово. За топлоизолация на част от постройката на ОУ„ Васил Левски “ в село Хитово са обезпечени 15000 лева За детското образователно заведение в село Стожер са закупени нови детски кревати и мебели на стойност 17 292 лева

Във връзка с образуване на дейностите за откриването на новата образователна година във всички учебни заведения са освежени класните стаи, санитарните и сервизните пространства, учебните дворове, прилежащите площи. Извършена е инспекция на редовността и обезопасеността на всички уреди и уреди, катерушки за игра и спорт навън, както и на площадките за игра и спорт.

Създадени са нужните условия за целодневна организация на учебно-възпитателния развой. Заявените учебници, наложителната образователна документи и образователните пособия са доставени във всички образователни заведения. Налице е обезпеченост с нужния педагогичен и непедагогически личен състав. Осигурен е безвъзмезден превоз на всички пътуващи възпитаници и деца.

За дофинансиране на учебните заведения в община Добричка са планувани средства в размер на 114 350 лева

На откриването на новата образователна година във всички учебни заведения ще участват представители на общинската администрация. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще открие образователната 2022-2023 година в ОУ “Христо Ботев “ в село Стожер. За всички първокласници в община Добричка са обезпечени дарове – образователни пособия и книжки.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР