114 нови случая на COVID-19 са констатирани през последните 24

...
114 нови случая на COVID-19 са констатирани през последните 24
Коментари Харесай

114 нови случая на COVID-19 в Русе

114 нови случая на COVID-19 са установени през последните 24 часа в област Русе, като 110 от тях са сложени под домашна изолираност, а останалите 4 са приети в болница. Това сочат данните на Регионалната здравна ревизия.

Най-много нови случаи са открити в община Русе – 101. 5 от останалите 13 случая са в Бяла, а 4 в Ивановско. Два случая има в община Сливо поле и по един в Две могили и Ветово. В общините Ценово и Борово няма регистрирани новозаболели.

За последното денонощие оздравелите се увеличаха с още 9 души и по този начин от началото на пандемията те доближиха 675.

За страдание през вчерашния ден още трима души с позитивен PCR тест за ковид са умряли. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците.

Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 57, от които 26 дами и 31 мъже. Всички те са на възраст сред 49 и 91 години.

От март до през днешния ден диагностицираните с коронавирусна зараза в област Русе са към този момент 2136, като дейните случаи са 1404.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР