114 години от обявяването на Независимостта на България бяха чествани

...
114 години от обявяването на Независимостта на България бяха чествани
Коментари Харесай

Варна отбеляза 114 години от обявяването на Независимостта

114 години от оповестяването на Независимостта на България бяха празнувани през днешния ден във Варна. Празникът стартира на пл. " Независимост " с повдигане на трибагреника под звуците на националния химн, изпълнен от Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

На тържеството участваха кметът на Варна Иван Портних, представители на Областната администрация, на Военноморските сили, на Общинския съвет, духовни лица от Варненската митрополия и районното мюфтийство, представители на политически партии, жители.

По време на гала артистът Симеон Лютаков се превъплъти в ролята на цар Фердинанд и прочете фрагмент от манифеста за оповестяване на Независимостта. След молебена, отслужен от свещеници от митрополията, почетен взвод от Военноморски сили мина с церемониален марш пред знамето на България.

По традиция край на тържеството беше комплициран с огромно хоро, изпълнено от танцьорите и музикантите от фолклорен отбор " Варна ". Организатори на проявата са Община Варна, Военноморски сили и Варненската и Великопреславска митрополия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР