1136 кг дълготрайни хранителни продукти бяха събрани по време на

...
1136 кг дълготрайни хранителни продукти бяха събрани по време на
Коментари Харесай

Кампанията Не изхвърляй, помогни! осигури топъл обяд за над 1500 човека в нужда

 1136 кг дълготрайни хранителни артикули бяха събрани по време на втората вълна на акцията " Не изхвърляй, помогни! “, инициирана от BOSCH. Количеството е задоволително за приготвянето на 4750 порции топъл обяд за хора в потребност. " Целта на акцията е да се понижи изхвърлянето на храна, хората да се замислят над казуса с презапасяването и да преценяват какви са техните действителни потребности от храна и в това време да се помогне на нуждаещи се с даването на топъл обяд “, показа Диана Стойкова, маркетинг управител.

В проведените 240 пункта в цялата страна сред 15 и 21 февруари се организира събирането на дълготрайни хранителни артикули, отговарящи на избрани условия. С част от събраното количество на 24 февруари в сертифицираните кухни на Фондация " Светът на Мария ", Проект " Северозапад ", Каритас Русе, Център за настаняване от фамилен вид към Социална асоциация " Св. Андрей ", Домашен обществен патронаж Бургас и Домашен обществен патронаж Пловдив бе подготвен топъл обяд от две ястия за 1565 хора с увреждания и финансови усложнения. Останалите хранителни артикули ще се влагат дълготрайно до привършване на количествата. 

" Искам да благодаря на сътрудниците ни в самодейността " Не изхвърляй, помогни! “ и на хората, които се включиха в този стадий на акцията. Отзивчивостта и желанието на всички бяха впечатляващи и мощно мотивиращи да продължаваме напред. Каузата за понижаване на изхвърляната храна е от извънредно значение и това ни оказва помощ да разширяваме обсега на невижданата за България акцията и да планираме нейното осъществяване в последващи етапи/следващите месеци “, разяснява Диана Стойкова.

Бяха основани извънредно доста пунктове за събиране на храна в цялата страна, а дарените хранителни артикули бяха превозени до местата за готвене. Вторият стадий на акцията бе уголемен доста, като бяха привлечени доста сътрудници и съидейници от цялата страна. 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР