1104 танцьори от 56 танцови клуба от три държави ще

...
1104 танцьори от 56 танцови клуба от три държави ще
Коментари Харесай

Фирма за софтуер спонсорира танцов фестивал, посветен на Пловдив

1104 танцьори от 56 танцови клуба от три страни ще вземат участие в седмия Международен квалификационен танцов фестивал „ Пловдив – античен и безконечен “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Организатори на събитието, което ще се организира на 31 март и 1 април в Многофункционална спортна зала Колодрума в Пловдив, са девойките от Спортен клуб „ Самодива “, с поддръжката на община Пловдив, стратегия „ Пловдив за младите “ и „ старейшините “ от “Elders” – една от най-успешните софтуерни компании в града.

„ Очакваме посетители от Румъния и Гърция, ползата измежду българските клубове е голям “, споделя Диана Станчева (на портретната снимка), хореограф от клуба.

„ Защо софтуерна компания спонсорира танцов фестивал? Защото нямаше съревнование по надяждане! Шегуваме се, несъмнено – просто искахме да съберем няколко стотин красиви девойки на едно място. Пак се майтапим, естествено – споделя Благовест Петров, сътрудник в „ Elders”. – Ние сме компания, в която междинната възраст едвам стига 26, напълно разумно ни се стори да ударим рамо на събитие, в който вземат участие най-вече младежи и деца. Познаваме уредниците, знаем какъв възторг влагаха в предходните години и взехме решение, че 7 е хубаво число, като за първо издание на фестивала, в което и ние да се включим. “

„ Включваме се, само че никой да не чака от нас танцови умения! – добавя Константин Тенекеджиев от „ Elders” – За нас танцът е код, чието съвършенство можем да се следим единствено в профил. Нашите кодове са други и въпреки всичко има прилики – и едното, и другото са положителни единствено след дебъгване, т.е. откакто от „ придвижванията “ – на софтуера или на танцьорите – изчезнат всички неточности. “

Тази година в надпреварата в града под тепетата ще бъдат показани 360 хореографии в 15 разнообразни танцови стила.

Танците ще бъдат оценени от авторитетно интернационално жури, в което вземат участие първенец по художествена гимнастика, експерти в стиловете съвременен танц, балет и улични танци, балетен възпитател, занаятчия на спорта по спортна гимнастика, експерт по танцов спектакъл и други

Участниците ще получат купи, медали и доста материални награди, както и безвъзмездни танцови семинари с членовете от журито.

Танцовият фестивал „ Пловдив – античен и безконечен “ е подготовка за различен танцов фестивал – „ Храмът на Кибела “, финалът на който ще се организира от 28 юни ди 01 юли в Кранево.

Танците, събрали най-вече точки от журито на надпреварата в Пловдив, ще получат право да се състезават на огромния край за купата „ Победител ‘2018 “

„ Elders “ e една от най-бързо разрастващите се софтуерни компании под тепетата. Създадена е преди година и половина от петима другари – Благовест Петров, Константин Тенекеджиев, Симеон Димов, Калин Венков и Николай Мънков. Компанията сполучливо създава софтуерни артикули за клиентите си в Съединени американски щати и Европейския съюз и бързо стана един от най-предпочитаните работодатели в Пловдив.

„ Има причина да ни харесват младежите, – изяснява Симеон Димов. – Ние държим да запазим атмосферата в офиса, да работим по този начин, както и първоначално – група другари, събрали се да свършат работа. Това по този начин и ще остане “.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР