110 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас ще се

...
110 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас ще се
Коментари Харесай

Ученици от 7-и и 12-и клас ще се явят на националните изпити по български език и литература

110 хиляди възпитаници от 7-и и 12-и клас ще се явят на националните изпити по български език и литература. За поредна година те се организират в един и същи ден. 
Изпитът на зрелостниците стартира в осем часа. Матурата е под формата на тест, който бе генериран рано тази заран посредством компютър от 11 милиона вероятни комбинации. Той съдържа 40 въпроса като ще има един  правилен от четири вероятни отговора, както и със свободен отговор. Последната  41 задача е създавана на аргументативен текст по дадена творба. Матурата, която ще продължи четири астрономическа часа би трябвало да се написа с черен химикал. 
В 10 часа ще стартира изпитът за седмокласниците. Първата част е тест от 25 въпроса, времето за работа е един астрономически час. Вторият модул е преразказ върху чужд текст в границите на 90 минути. Децата би трябвало да пишат със наследник химикал. Учениците би трябвало да се явят най късно 15 минути преди началото на съответните изпити като носят служебни бележки за допускане и документ за идентичност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР